La situació del transvasament de l’Ebre demostra la irrellevància política del PPCV

Finalment el Tribunal Constitucional ha decidit desestimar el recurs contra la derogació del transvasament de l'Ebre que en el seu dia va interposar la Generalitat Valenciana. Com diu l'amic Andreu Escrivà es pot considerar una victòria de la mobilització social. Malgrat algunes picades d'ull electorals, des que van assumir el govern a Madrid, Rajoy i els seus (amb l'ínclit, inefable i testicular Arias Cañete al front) han deixat clar que no pensen ressuscitar el cadàver del Pla Hidrològic Nacional i, amb ell, el transvasament de l'Ebre. Potser no ho facen per convicció, però tenen clar que aquell megalòman pla infraestructural depenia d'un finançament europeu que, si aleshores només podia aconseguir-se mentint amb estudis esbiaixats, ara és impossible en el context econòmic en el que ens trobem. No patiu, Fabra i els seus seguiran (ja estan fent-ho) insistint en la bondat i la necessitat de transvasament. Pura propaganda. Però si s'han de posar reivindicatius vers Madrid, ja podrien fer-ho seriosament en el tema del finançament. Això sí que és urgent i peremptori, i en això no passen la impostura en públic i un ús desmesurat de vaselina en les converses privades amb Rajoy i Montoro. (Hi entra, la vaselina, al catàleg de medicaments finançats pel sistema públic de salut valencià?)

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha declarat hui, en referència al transvasament de l’Ebre, que “cal exigir al Consell que abandone la propaganda i es dedique a implementar solucions”, Així, ha afegit Torró, la resolució judicial definitiva del transvasament “suposa el soterrament efectiu d’un cadàver en avançat estat de putrefacció”. “Tanmateix, malgrat les evidències, el Consell es nega a reconèixer la realitat i torna a insistir en declaracions protransvasament de l’Ebre tot i que resulta palmari que Rajoy i Arias Cañete el donen per finiquitat”.

Per a Torró, tot açò demostra la “irrellevància política del Partit Popular valencià” i que “Fabra és una titella en mans de Madrid, a causa dels problemes de corrupció, els gravíssims problemes financers i la nul·la voluntat dels dirigents populars valencians de fer-se valdre front al Govern central”. “Practiquen un valencianisme de boqueta per a consum intern que cada cop té menys credibilitat”, ha assegurat el parlamentari d’esquerres qui ha destacat també “la incapacitat de fer front als problemes reals que afecten a la ciutadania valenciana i la manca de voluntat i idees per posar en marxa un nou projecte per al País Valencià”. “S’entesten en mantenir les mateixes consignes amb la vana esperança de seguir fidelitzant els seus seguidors i que, si escampa el temporal de la crisi, poder posar en marxa de nou la maquinària especulativa basada en la construcció com si no hagués passat res”, ha postil·lat Torró.

“El problema de l’aigua al País Valencià i, especialment a les comarques del sud de la capital, no és de manca de recursos sinó d’excés de consum i de malbaratament. Una gestió adequada de la demanda que en reduesca el consum, una autèntica política de reutilització, especialment a partir de la depuració d’aigua, i el recolzament puntual de les instal·lacions dessaladores és suficient per a sentar les bases per a la solució del problema. Mentrestant el Consell segueix apostant per un model caduc, consentint el deteriorament de la qualitat de l’aigua i la sobreexplotació , palesa en els casos del Segura i del Xúquer, i utilitzant els problemes dels llauradors com a excusa per a sostindré la il·lusió de la represa d’un model esgotat i indesitjable”, conclou el diputat i portaveu adjunt de la formació d’esquerres en Les Corts

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)