També en la programació de teatre vegem com el valencià per al PP és una llengua de segona categoria

Hui em comentava un programador municipal que comencen a tindre dificultats per trobar ofertes de noves produccions valencianes. Felicitats, senyors del PP, ho estan aconseguint. La perseverància té la seua recompensa. Ja no trigarà molt en poder estendre's el certificat de defunció del sector de les arts escèniques valencianes. A València, els aficionats no podran veure ni un sol espectacle en valencià en aquest fred i trist hivern d'atur i retallades. De vegades em fa la impressió que alguns estan esperant reviure el darrer part de guerra. Sí, ja sabeu aquell de l'1 d'abril del 39 quan l'innombrable va signar allò de "cautivo y desarmado".

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV afirma que l’absència del valencià en la programació teatral d’aquest trimestre “posa en evidència els resultats de la política del PP de marginació del valencià en general i en particular dins de les arts escèniques”. Torró manifesta: “aquesta situació, per a més inri, no va a solucionar-se amb Culturarts, més bé s’agreujarà tenint en compte els seus gestors”, adverteix. Esquerra Unida reclama explicacions a la consellera Català sobre els criteris a l’hora d’establir la programació en els teatres públics.
 
Torró descriu que la desaparició del valencià en els escenaris públics valencians, “demostra que el PP considera a aquest com una llengua de segona categoria, sense prestigi social i inferior al castellà. Altra explicació no trobem a les seues polítiques que busquen com a final que el valencià quede com a una simple llengua folklòrica”.
 
Esquerra Unida demana explicacions sobre aquesta programació a la consellera Català, “així com volem conèixer quines són les previsions per a la resta de l’any. El tancament del Talia ha provocat la marginació de les companyies valencianes, el Principal –emblema públic- no programa res en valencià- i Culturarts per descomptat no és la solució, sinó més bé el certificat de defunció”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)