El Consell hauria de fer-se càrrec dels projectes d’arqueologia de la UV i la UA als què el Govern ha retirat la subvenció

Retalls, retalls, retalls... La tissora és el ferrament de moda. Els governs s'apliquen a retallar despesa pública seguint el consell que els economistes neoliberals (que són la majoria, no ho oblideu) els presten amb fruïció. I els posseïdors de les grans fortunes es freguen les mans veient com la crisi, en compte de portar-los la ruïna, els ha fet encara més rics. Els rebaixen encara més els impostos, els posen a l'abast l'immens i segur negoci del deute públic, i ja s'esmolen els queixals veient l'onada de privatitzacions que vé darrere de tot açò (hospitals, escoles, serveis,...). No trigarem massa a assistir a espectacles com els que ens briden les pel·lícules i sèries dels EUA: serveis públics essencials (com fins i tot la pròpia policia) fent festes per a recaptar fons entre els ricots que no saben què fer amb tants diners com s'estalvien en impostos. Això hauran de fer, segurament, els arqueòlegs als qui el Ministeri d'Hisenda ha denegat el pagament d'unes subvencions ja reconegudes pel Ministeri de Cultura. I no es tracta d'excavacions a una necròpolis romana amb quatre tombes que s'ha trobat a un bancal que es pretenia urbanitzar, no. Són grans projectes internacionals (podeu llegir-ho ací, compte que no se us desencaixe la mandíbula). I les raons impressionen, malament, però impressionen: s'han denegat els projectes presentats per universitats que depenen de comunitats autònomes que no han complit els objectius marcats de dèficit públic. Com ho llegiu. Un criteri d'una objectivitat aclaparadora. Després es queixen que els catalans demanen la independència. A aquest pas el que comença a estranyar és que no la demane tothom!

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha qualificat “d’inexplicable i tremenda la desídia del Ministeri d’Hisenda cap al treball de les universitats espanyoles, i en concret a la de València i Alacant, les quals han vist com se’ls han retirat les subvencions a dos projectes arqueològics que el propi Govern havia concedit amb anterioritat. La justificació per aquesta retirada és encara més indignant si cap: que la comunitat autònoma no ha contingut el dèficit”. Esquerra Unida ha reclamat al Consell que evite que aquestos projectes i tot el treball realitzat desapareguen, i atorgue els diners necessaris per a la seua supervivència.
 
Torró ha destacat no sols la importància científica d’aquestes investigacions, “sinó també la pèrdua que suposarà en aprenentatge per als joves estudiants i llicenciats que disposen d’una oportunitat única per treballar en projectes internacionals de molta vàlua”. Recordem que en el cas de la Universitat de València afecta a un projecte d’investigació maya en Guatemala, i en el de la Universitat d’Alacant a una excavació en la Villa de Rufio de la Via Flaminia, en Itàlia.
 
El parlamentari d’Esquerra Unida insta al Consell “a intervindre i no quedar-se de braços creuats mentre aquestos projectes moren. Demanem a Conselleria que faça un esforç i subvencione aquestes investigacions”.
 
Esquerra Unida, a través del seu diputat en el Congrés, Ricardo Sixto, també portarà aquesta qüestió al Congrés dels Diputats, on exigirà explicacions sobre aquesta retirada de subvencions als projectes de les universitats de València, i Alacant, però també de la resta d’universitats afectades.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)