Esquerra Unida denuncia les “interessades negociacions” de PP i PSOE per controlar les fundacions de Bancaixa i la CAM

Després de les reformes legals que han acabat amb les caixes d'estalvi com a entitats sense finalitat lucrativa l'únic que ens queda d'elles són les seues obres socials. Sense els recursos que les sostenien les administracions hereten uns valuosos patrimonis i algunes importants sumes de diners. Encara no saben què han de fer amb elles, què passarà amb museus, instal·lacions, obres d'art i un llarg etcètera. Això sí el PPSOE ja està repartint-se el pastís de les fundacions que n'han d'assumir la gestió. Està clar que no aprenen. El sistema funciona molt malament, cada vegada pitjor. Un dels seus pilars és el bipartidisme. Això sí, el PSOE no deixa de fer esforços per convèncer la ciutadania que són l'alternativa. Tenen un avantatge... i un problema: poden/necessiten recolzar-se en altres forces per arribar a governar. Però a l'hora de la veritat i en els assumptes grossos segueixen mantenint els vells esquemes del bipartidisme. Si continuen per aquest camí no sols fan evident que no són cap alternativa real (més bé a l'inrevés, representen la cara amable del sistema) sinó que, a més, es juguen que quan arribe el moment de la veritat algun dels seus presumptes socis els hi diga; "on has passat l'estiu, passa l'hivern".

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha arremès contra PP i PSOE, als qui acusa “d’arribar a un acord bipartidista, en lloc d’obrir-se a la resta de forces polítiques i socials per tractar de dissenyar un futur per a les fundacions. En les fundacions de Bancaixa i la CAM estan repetint els vells esquemes, summament preocupats pel control de les institucions. Es preocupen més del qui, que no del què i del com”, denuncia Torró.

El parlamentari d’esquerres a més recrimina al PSOE “la seua proximitat total al PP. Tots dos funcionen amb un clar esquema bipartidista nociu i llunyà de la realitat social en la què vivim”, recalca Torró. Esquerra Unida demanarà la compareixença del conseller Castellano per a que explique els tràmits i gestions que està duent a terme la conselleria de Justícia.

Torró exigeix al PP que obligue políticament, “si cal mitjançant canvis legislatius, a que els nous propietaris de les caixes estiguen obligats a participar a les fundacions, en els casos de Bankia, que encara és propietat de l’Estat, com d’altres privades, per exemple la del Sabadell. En cas contrari, les fundacions haurien de ser revertides al patrimoni públic, la cultura, benestar social, educació o medi ambient, segons el que tocara. No té sentit, mantindre unes institucions sense la base financera que les sustentava”, explica el diputat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)