Castellano intentar estafar els alcoians i les alcoianes amb el tema dels jutjats

Ja he dit que continuaria. El canvi de cromos planificat per Peralta i Sedano (o seria més bé Pastor, el regidor d'urbanisme) suposava la requalificació del sòl de les actuals instal·lacions del jutjat i una permuta. Tot això de paraula, és clar. Ara la conselleria reclama un edifici que no sols no és seu sinó que no ha posat ni un euro per a rehabilitar-lo ni condicionar-lo. I ho demana, de nou, sense condicions i sense voler aportar res que no siga les antigues instal·lacions que a hores d'ara sols aprofiten per a enderrocar-les. La situació s'ha agreujat perquè la inspecció de treball ha acordat que no es pot seguir usant els antics jutjats perquè no tenen condicions. Un desastre tot plegat. I Castellano, com sempre, va pel món mirant els demés per damunt del muscle. Quina vergonya!

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts, Lluís Torró, pregunta a Castellano, Conseller de Governació i Justícia, sobre els jutjats d’Alcoi

Lluís Torró presenta una pregunta a Serafín Castellano, Conseller de Justícia, per tal que explique com pensa solucionar el greu problema d’infrastructures que pateixen els jutjats a Alcoi. El portaveu adjunt d’EU a Les Corts Valencianes recorda que la Inspecció de Treball va instar fa setmanes la Conselleria a arreglar l’actual edifici dels jutjats o a consumar un trasllat abans del proper 31 de maig davant l’incompliment de les mínimes condicions de seguretat i salut laboral i les insuficients dimensions de l’edifici de la plaça d’Al-Azraq.

En aquest mateix sentit el degà del col·legi d’advocats d’Alcoi ha explicat recentment que l’actual situació d’abandó i carència de mitjans és conseqüència directa de la manca d’inversions per part del Consell. Torró explica que les paraules textuals del degà van ser que el Consell no ha invertit ni un sol cèntim als darrers quinze anys.

Així mateix el fiscal en cap d’Alacant ha comunicat, fins i tot, a la Fiscalia General de l’Estat, que si la situació continua sense resoldre’s s’haurien de prendre les mesures per deixar la població i tornar a Alacant. I, cal recordar que la fiscal d’Alcoi atén aquest partit judicial i els d’Ibi i Villena.

Arribats a aquest punt, Torró assegura que “la Conselleria ha d’actuar amb celeritat perquè estem davant d’un procés de degradació que fa inviable la normalitat laboral i posa en risc la justícia. Però lluny de buscar una eixida viable, el conseller va visitar Alcoi només per imposar una permuta entre dos edificis, que són municipals, sense cap contraprestació”. El portaveu d’esquerres assegura que Castellano pretenia “una estafa als ciutadans i ciutadanes d’Alcoi de 3,5 milions d’euros quan les competències són plenament autonòmiques. Ara estem davant d’un problema molt greu que el Consell sembla no voler resoldre i l’ultimàtum de la Inspecció de Treball s’esgota en dos mesos, temps molt insuficient per començar un nou projecte a la Plaça d’Al-Azraq o a qualsevol altre lloc ”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)