Deu anys després d'aprovar-se el PATRICOVA no s'han dut a terme les actuacions de restauració hidrològica forestal previstes en la conca del riu Girona

El passat dissabte 9 de març EUPV de la Marina Alta va organitzar una activitat a Beniarbeig, als peus del pont del riu Girona. Eixe pont nou que ha substituït el vell que es va endur per davant l'avinguda d'octubre de 2007. Si s'hagueren executat les obres de restauració forestal previstes en el Pla d'Acció Territorial contra el Risc d'Inundacions de la Comunitat Valenciana (PATRICOVA) és molt probable que la tragèdia no haguera assolit unes proporcions tan gegantines. I el que és més cert encara és que el pla que ara pretén dur endavant (i no sabem amb quins diners) la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, no sols no és la solució sinó que, a més, resulta caríssim en primar quasi exclusivament les grans obres de formigó. Resultat: més risc, més car, menys ocupació. Si no canvien les prioritats ni eixirem mai dle forat en el que ens trobem ni aconseguirem assolir un equilibri satisfactori amb el nostre propi medi. La presa a l'eixida del Barranc de l'Infern no és sols una brutal agressió paisatgística, a més és innecessària doncs ja tenim la presa d'Isbert. Absurde? No, si pensem que es governa per al capital financer i les grans constructores.

NOTA DE PREMSA

EU rebutja el pla contra avingudes de la Marina Alta elaborat per la CHX

Lluís Torró i Miguel Ángel Pavón aposten per recuperar les actuacions de restauració hidrològic forestal propostes pel PATRICOVA. EU traslladarà el seu rebuig al pla i la seua proposta alternativa al Congrés a través del seu diputat Ricardo Sixto.

El diputat d'EUPV per Alacant, Lluís Torró, juntament amb el membre de l'Àrea de Medi ambient d'EUPV, Miguel Ángel Pavón, i diversos militants de la formació d'esquerres en la Marina Alta, han mantingut hui una trobada a Beniarbeig amb diversos membres de la Plataforma Ciutadana Riu Girona en el qual han traslladat a la Plataforma el rebuig d'EU al pla contra avingudes que ha elaborat la CHX per a la comarca de la Marina Alta. Per a Torró i Pavón el pla de la CHX suposa una agressió ambiental i paisatgística al riu Girona i el seu entorn del basar-se en l'obra “dura” d'una nova presa en els voltants de la ja construïda d'Isbert. “Menys formigó en les lleres i més actuacions de restauració hidrològic forestal”, han assenyalat tots dos dirigents.

El diputat d'EUPV ha apostat per que el pla de la CHX es reformule per a basar-se en les actuacions de restauració hidrològic forestal que el PATRICOVA preveu per a la Marina Alta, una de les quals es planteja per a la conca del riu Girona. “El PATRICOVA ha complit ja deu anys des de la seua aprovació sense que s'haja dut a terme cap de les actuacions de restauració hidrològic forestal previstes en les comarques d'Alacant, incloent les previstes en la conca del riu Girona” han denunciat Miguel Ángel Pavón i Lluís Torró. 

Per a Miguel Ángel Pavón, “la reforestació amb espècies autòctones de la conca del riu Girona per a afavorir la infiltració de l'aigua en els aqüífers i reduir els vessaments i les puntes de cabal del riu a més contribuiria a recuperar les formacions forestals climàciques de la Marina Alta, generaria més ocupació que les preses o dics de laminació que planteja la CHX i suposaria una millora ambiental i paisatgística del territori”. Per tot açò EU traslladarà al Congrés, mitjançant el diputat d'EU Ricardo Sixto, una proposició no de llei rebutjant el pla de la CHX i plantejant com a alternativa un pla basat en actuacions de restauració hidrològic forestal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)