El Consell no hauria de declarar l'ampliació del camp de golf del Plantío com a actuació territorial estratègica (ATE)

Les Actuacions Territorials Estratègiques és una figura legal urbanística que ha implantat el PP valencià per a accelerar procediments urbanístics en casos d'inversions econòmiques rellevants. Eixa era l'excusa, clar. A la primer aprovada (el PAI del Mestalla, a València) ja es va veure clar que era una fórmula per seguir donant ales a l'especulació a pesar de la crisi. La recentment aprovada per a Alcoi (una pretesa actuació industrial del grup La Española per fer un polígon a la partida de La Canal d'Alcoi que pot posar en risc l'aigua potable de la ciutat per la vulnerabilitat de l'aqüífer del Molinar) n'és una altra. Aquesta és un nou exemple a Alacant, encara que està pendent d'aprovació. Un projecte insostenible que no anava avant per suposar una barbaritat amb un munt d'informes contraris i una forta oposició ciutadana, ara vol trobar una eixida mitjançant aquesta via. Es tracta d'un camp de golf, què estrany, no?

NOTA DE PREMSA

“Les ATEs poden afectar a qualsevol tipus de sòl, incloent sòl protegit, una nova aberració urbanística del Consell que cerca desprotegir el territori en benefici d'interessos privats”, han denunciat Miguel Ángel Pavón i Lluís Torró

El portaveu del grup municipal d'EU, Miguel Ángel Pavón, i el diputat d'EU a les Corts Valencianes, Lluís Torró, sospiten que la sol·licitud de l'empresari Manuel Ferri al Consell per a que l'ampliació del camp de golf del Plantío siga declarada actuació territorial estratègica (ATE) és una maniobra de Ferri perquè una possible sentència anul·lant la declaració d'interès comunitari (DIC) aprovada pel Consell al maig de 2010 no impedisca el seu insostenible projecte.

L'edil i el diputat han recordat que EU i Ecologistes en Acció van interposar davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) un recurs contenciós-administratiu conjunt contra l'acord del Consell que va aprovar la DIC. L'edil destaca que l'àmbit total afectat per la nova DIC és d'1,35 milions de m2 de sòl no urbanitzable de la partida de Bacarot situats al costat de l'ombria de la fita protegida de la Serra de Colmenares, dels quals quasi mig milió corresponen a sòl no urbanitzable protegit de rambla. L'ampliació s'efectuaria sobre 740.000 m2 addicionals als 614.000 m2 ja ocupats en la partida de Bacarot.

Precisament un dels arguments del recurs conjunt d'EU i Ecologistes en Acció contra la DIC és que s'incompleix la llei valenciana del sòl no urbanitzable, que no permet que una DIC afecte a sòl no urbanitzable protegit. No obstant açò, la legislació aprovada en 2012 que regula les ATEs (Llei 1/2012, de la Generalitat, de Mesures Urgents d'Impuls a la Implantació d'Actuacions Territorials Estratègiques), permet que el seu àmbit es localitze sobre terrenys de qualsevol categoria urbanística, és a dir, fins i tot sobre terrenys qualificats com a sòl no urbanitzable d'especial protecció, com els de rambla afectats per la DIC. “Estem davant una nova aberració urbanística del Consell que cerca desprotegir el territori en benefici d'interessos privats”, han denunciat Torró i Pavón. Per tot açò EU va a presentar en les Corts Valencianes una proposició no de llei perquè l'ampliació del camp de golf del Plantío no siga declarada ATE.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)