La Generalitat ha d'iniciar una investigació pròpia sobre els diners públics estafats en Terra Mítica

Terra Mítica, Benidorm, una iniciativa megalòmana (de les primeres) de l'aleshores president de la Generalitat, l'ínclit Eduardo Zaplana, que ha resultat ser un pou negre sense fons de diners públics. Zaplana ho va tindre clar: requalificacions de terrenys arrasats per un incendi, contractes sucoses i opacs per a una constel·lació d'empreses en mans d'amics,... Des de 2005, Hisenda va iniciar una investigació per frau fiscal basat en factures falses que ha acanat en els jutjats i que ara ha vist conclosa la fase d'instrucció amb una nombrosa quantitat d'imputats, alguns dels quals encara ocupen alts càrrecs en empreses de la pròpia Generalitat. Per a quina finalitat es van facturar més de quatre milions d'euros en factures falses? Haurem de consentir que els diners defraudats es queden en les butxaques dels delinqüents?

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Lluís Torró, afirma que la instrucció sobre el cas Terra Mítica “està demostrant les greus irregularitats que es produïren en la construcció del parc temàtic. Cal recordar que la Generalitat formava part de la societat, era accionista i impulsora del parc, i òbviament aquesta trama corrupta l’ha perjudicada. Per això, considerem necessari que faça la seua pròpia investigació d’aquest tema i, exercisca totes les accions oportunes per a recuperar com a mínim part dels diners que ha estat quedant-se la trama de corrupció”, reclama Torró. Esquerra Unida ha exigit també el cessament immediat d’un dels imputats en aquest cas, Miguel Navarro, qui manté un contracte d’assistència tècnica com a coordinador de les obres de CACSA.

Torró explica que les irregularitats en el parc temàtic que ara investiga la Justícia, “demostren que la construcció de Terra Mítica era simplement una operació per al enriquiment il·lícit d’empreses que, a més, estaven pròximes al PP i als cercles de Zaplana, i no per al foment turístic de Benidorm, que es posà com a excusa”, subratlla.

Per a Esquerra Unida, la Generalitat “no pot quedar-se de braços creuats davant aquest assumpte, que s’arrossega des de fa ja molt de temps. Cal una investigació que esbrine quants diners públics s’emportà aquesta trama, perquè d’altra manera s’estarà alimentat de nou la idea de la connivència, quan no de la complicitat directa de l’administració en tota aquesta trama de corrupció”, apunta Torró.

El diputat, a més, afegeix que a banda del procés judicial “que segueix la seua cursa, cal una depuració total de les responsabilitats polítiques. És impensable que Miguel Navarro, imputat en aquest cas, continue mantenint un contracte amb una empresa pública com és CACSA. Exigim el seu cessament fulminant”, demana Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)