Cal retirar immediatament l’adjudicació la recollida de residus i la neteja viària d'Onil a una empresa relacionada amb la Gürtel

Hui podeu llegir un reportatge ben interessant a El País sobre el tema dels residus. El caos i el desgavell de la gestió dels residus al País Valencià és un dels problemes més grossos que ha d'afrontar el PP i un en els que més responsabilitats directes hi té. Però resulta clarament explicable. On la ciutadania veu serveis públics, ells només hi veuen oportunitats de negoci. I si hi ha negoci, n'hi haurà qui se'n beneficie. I si es beneficia algú gràcies a una decisió politica, perquè no ha de beneficiar-se d'alguna manera també qui pren eixa decisió? Ja sabeu qui seran els "pagans": aquells en nom dels quals es pren una decisió que acabarà carregant amb els sobrecostos de la mateixa. Com veieu és fàcil trobar el fil d'aquesta lògica perversa que alimenta la corrupció. El problema no és que hi hagen males persones (no sé si existeixen els dimonis, però el que és segur és que no hi ha sants), sinó que els interessos col·lectius se supediten als individuals mitjançant una justificació ideològica que no es pot contrastar. Paraula d'Adam Smith, t'alabem Mercat!

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida reclama la retirada immediata de l’adjudicació

Ahir dijous dia 9 de maig l’Ajuntament d’Onil amb el vot en solitari del Partit Popular i el vot negatiu de la resta de la corporació va aprovar adjudicar la contractació de la concessió de la gestió del servei de recollida, transport de residus i el servei de neteja viària a Fomento Benicàssim Sociedad Anónima (Fobesa), una filial de Facsa, la mercantil d’Enrique Gimeno, implicada, segon la Fiscalia, en el presumpte finançament il·legal del Partit Popular al País Valencià. Esquerra Unida reclama la retirada immediata de l’adjudicació.

Cal recordar que, aquest estiu passat, l’empresari va declarar davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana, on va admetre que va presentar tres factures per l’assistència a tres fires a les què Facsa no va acudir i que va cobrar d’Orange Market, l’empresa de “Bigotes”.

Segons explica el diputat autonòmic d’Esquerra Unida, Lluís Torró, l’empresa ha fet en Onil una oferta econòmica 8.000 euros per sobre d’altres dos (un total de 289.295 euros) i, “a pesar d’això ha guanyat el concurs amb 97,28 punts. Per davant de Sapesa (85,75 punts), Generala (76,81 punts) i Secopsa (76,165 punts). Generala i Sapesa havien fet una oferta econòmica molt més beneficiosa per a l’Ajuntament d’Onil (al voltant de 281 mil euros) però les suposades millores tècniques que oferia Fobesa han fet decantar -a judici del Partit Popular- la balança”, explica.

Segons Torró, es tracta “d’una situació anàloga a la del municipi manxec de La Roda on els jutjats han aturat l’adjudicació a Fobesa en condicions semblants”. En aquest cas, l’ajuntament, també del PP, va adjudicar a aquesta empresa el contracte a pesar que l’oferta econòmica era pitjor. El passat 22 d’abril el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals de Castella-La Manxa declarà nul·la l’adjudicació perquè, segons diu, la Mesa de Contractació municipal va poder sobrevalorar algunes de les millores presentades per Fobesa”.

El portaveu d’esquerres considera que el procés no ha estat suficientment fiscalitzat i que no s’ha valorat prèviament la possibilitat de la gestió pública del servei. Però, a més, “ara veiem com el PP d’Onil repeteix esquemes que hem vist a altres poblacions del País Valencià i fora, amb empreses investigades i una estreta relació amb aquesta formació de dretes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)