Darrere de les veus que parlen suposadament en representació dels regants del Vinalopó hi ha interessos urbanístics claríssims

No han après res. Els va anar tan bé que esperen que escampe per tornar a començar. Especuladors i polítics del PP estan convençuts que quan es resolga la crisi financera internacional tornarà a moure el batà de la construcció desenfrenada. I clar, amb aquest panorama, els "regants" del Vinalopó segueixen demanant aigua del Xúquer. I les cometes no són un error. Per a què volen, si no, aigua per a proveÏment urbà uns llauradors? Està claríssim, els dirigents d'algunes associacions de regants de la zona tenen interessos ben allunyats de l'agricultura. L'aigua sobrant del Xúquer (presa a Cullera) pot anar al Vinalopó per a regar camps i, d'aquesta manera aturar la sobreexplotació dels aqüífers de la zona. Aquest va ser el tracte i el PP, hostigat pels pressumptes regants del Vinalopó, es dedica a usar la qüestió de l'aigua com a arma electoral. Erren en el càlcul: les coses no sols han canviat en el tema de la construcció, també ho han fet en les preocupacions de la gent.

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha criticat al president de la Generalitat, Alberto Fabra per tornar a “obrir l’enfrontament entre diferents comarques del propi País Valencià”. “El transvasament Xúquer-Vinalopó havia arribat a un punt d’equilibri en l’època de Moragues coma president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que consistia en agafar l’aigua de l’Assut de la Marquesa i que des d’aleshores mai ha sigut ben vista pel Partit Popular”, afirma el diputat d’EUPV qui també denuncia que “darrere de les pressions dels regants del Vinalopó hi ha interessos empresarials que no tenen res a veure amb l’agricultura”.

“Darrere de les veus que parlen suposadament en representació dels regants del Vinalopó hi ha interessos urbanístics claríssims. El que volen és seguir tenint la promesa d’un aigua que podria ser per a consums urbans per a poder, en un futur més o menys immediat, reprendre la bombolla urbanística en les comarques del sud”, declara Torró qui defensa l’alternativa de l’Assut de la Marquesa “com una alternativa per a donar aigües sobrants del Xúquer per a que puguen regar al Vinalopó i contribuir, en eixe sentit, a pal·liar la sobreexplotació dels aqüífers del Vinalopó”. “Cal exigir-li a Fabra que deixe de jugar amb l’aigua com arma política i que deixe d’enfrontar a uns valencians front a altres amb l’excusa de l’aigua”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)