divendres, 31 de maig de 2013

El Consell ha de soltar ja el llast dels macroprojectes urbanístics

A la darrera entrada us comentava la notícia de l'anulació del PAI de Marina d'Or als jutjats. A l'inefable Bonig li ha faltat temps per a eixir "al quite". Traspua neoliberalisme des de la planta dels peus fins a la darrera punta del seu darrer cabell. Algú la va anomenar Thatcher en un Ple i es va unflar com un titot. La senyora consellera es creu allò de la mà invisible més que el propi Adam Smith. I és clar ix sempre com un coet a defensar els interessos privats de les immobiliàries i les grans empeses constructores. Amb passió. Ja ho veieu, estem apanyats!

NOTA DE PREMSA

Torró reclama a Bonig que descarte recórrer l'anul·lació del PAI Marina Golf

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha sol·licitat la compareixença de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, per a que explique “les línies que pensa seguir el Consell respecte els megaprojectes urbanístics que un rere altre els tribunals estan tombant. Tenim els exemples de Porxinos, el Plan Rabassa o Marina Golf. Respecte aquest últim, la consellera ha anunciat que pensa recórrer la decisió del TSJ, una decisió absolutament rebutjable que mostra l’entossudiment de Bonig per un model urbanístic exhaurit i perillossísim si es perllonga”, adverteix.

Torró recorda que aquestos plans urbanístics -Porxinos, Rabassa o Marina Golf- tombats pels tribunals per defectes de forma o de fons, així com altres com el Manhattan de Cullera, “tenen un tret comú: que la Generalitat ha estat promocionant-los sense atendre massa a les qüestions legals, oblidant-se en ocasions de qüestions necessàries com el subministrament d’aigua, i amb un clar interès de beneficiar a les grans constructores”, critica.

Per a Esquerra Unida “no és raonable l’actitud de la consellera Bonig d’encabotar-se en la defensa d’aquestes aberracions urbanístiques, que han col·laborat fortament a la crisi, en perllongar un model d’especulació, del què ha participat inclús la pròpia administració, per això reclamen que se solte el llast d’una vegada per totes d’aquestos projectes”, reclama Torró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada