El Consell ha de soltar ja el llast dels macroprojectes urbanístics

A la darrera entrada us comentava la notícia de l'anulació del PAI de Marina d'Or als jutjats. A l'inefable Bonig li ha faltat temps per a eixir "al quite". Traspua neoliberalisme des de la planta dels peus fins a la darrera punta del seu darrer cabell. Algú la va anomenar Thatcher en un Ple i es va unflar com un titot. La senyora consellera es creu allò de la mà invisible més que el propi Adam Smith. I és clar ix sempre com un coet a defensar els interessos privats de les immobiliàries i les grans empeses constructores. Amb passió. Ja ho veieu, estem apanyats!

NOTA DE PREMSA

Torró reclama a Bonig que descarte recórrer l'anul·lació del PAI Marina Golf

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha sol·licitat la compareixença de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, per a que explique “les línies que pensa seguir el Consell respecte els megaprojectes urbanístics que un rere altre els tribunals estan tombant. Tenim els exemples de Porxinos, el Plan Rabassa o Marina Golf. Respecte aquest últim, la consellera ha anunciat que pensa recórrer la decisió del TSJ, una decisió absolutament rebutjable que mostra l’entossudiment de Bonig per un model urbanístic exhaurit i perillossísim si es perllonga”, adverteix.

Torró recorda que aquestos plans urbanístics -Porxinos, Rabassa o Marina Golf- tombats pels tribunals per defectes de forma o de fons, així com altres com el Manhattan de Cullera, “tenen un tret comú: que la Generalitat ha estat promocionant-los sense atendre massa a les qüestions legals, oblidant-se en ocasions de qüestions necessàries com el subministrament d’aigua, i amb un clar interès de beneficiar a les grans constructores”, critica.

Per a Esquerra Unida “no és raonable l’actitud de la consellera Bonig d’encabotar-se en la defensa d’aquestes aberracions urbanístiques, que han col·laborat fortament a la crisi, en perllongar un model d’especulació, del què ha participat inclús la pròpia administració, per això reclamen que se solte el llast d’una vegada per totes d’aquestos projectes”, reclama Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)