El Consell no pot mirar cap a altre costat en l'assumpte de l'estafa de Terra Mítica

Ja sabeu com ha anat la història. Es va cremar una pinada a prop de Benidorm, els amics de Zaplana es van fer amb els terrenys per quatre perres i D. Eduardo va embarcar a La Generalitat i a la CAM en un projecte de Parc Temàtic. Els catalans (Salou) tenia Port Aventura, anàvem a ser menys els valencians (Benidorm)? Ni parlar-ne. I si, a més, els amics poden fer uns dinerets, doncs millor que millor. Però clar no hi havia prou amb els terrenys i els directius nomenats per La Generalitat van bastir una trama d'empreses i factures falses: es facturava per treballs que no s'havien realitzat ni anaven a realitzar-se mai. Perfecte..., fins que Hisenda va plantar les orelles i va obrir una investigació. Ara els directius es troben a un judici d'acabar en presó. Mentrestant, algun d'ells ha estat cobrant un sou d'escàndol (prop de 80.000 € a l'any més que el propi president de la Generalitat) a compte de La Ciutat de les Arts i les Ciències de València per no fer literalment res. Qui va dir allò de "nos vamos a forrar"?

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “El Consell no pot mirar cap a altre costat”

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Lluís Torró, afirma que la instrucció sobre el cas Terra Mítica i les penes de presó sol·licitades per la Fiscalia als directius del parc, “demostren les greus irregularitats que es produïren en la construcció del parc temàtic. Cal recordar que la Generalitat formava part de la societat, era accionista i impulsora del parc, i òbviament aquesta trama corrupta l’ha perjudicada. Per això, considerem necessari que faça la seua pròpia investigació d’aquest tema i, exercisca totes les accions oportunes per a recuperar com a mínim part dels diners que ha estat quedant-se la trama de corrupció”, reclama Torró.

Torró explica que les irregularitats en el parc temàtic que ara investiga la Justícia, “demostren que la construcció de Terra Mítica era simplement una operació per al enriquiment il·lícit d’empreses que, a més, estaven pròximes al PP i als cercles de Zaplana, i no per al foment turístic de Benidorm, que es posà com a excusa”, subratlla.

Per a Esquerra Unida, la Generalitat “no pot quedar-se de braços creuats davant aquest assumpte, que s’arrossega des de fa ja molt de temps. Cal una investigació que esbrine quants diners públics s’emportà aquesta trama, perquè d’altra manera s’estarà alimentat de nou la idea de la connivència, quan no de la complicitat directa de l’administració en tota aquesta trama de corrupció”, apunta Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)