El PP alimenta el fantasma anticatalanista i això té conseqüències molt greus

Aquest matí hem patit una particular sessió de Les Corts. El PP ens ha plantejat un proposta d'acord rabiosament blavera i secessionista, recolzant-se en una declaració institucional aprovada per l'Ajuntament de Barcelona el 29 de juny de l'any passat (ells deien que va ser el 25, un error més de la colla que han comès involuntàriament o voluntària). És una sobrereacció a l'afer de l'exposició "catalanista" que Cotino va posar a Les Corts amb un catàleg prologat per Fabra. Una vegada més el sainet ha adquirit tons tragicòmics i molt preocupants. Si fem un video, ja el penjaré. El cas és que ahir el Grup d'Acció Valencianista (blavers d'extrema dreta molt violents) van estar a punt de reventar un acte d'homenatge a Vicent Andrés Estellés a Burjassot. Hi ha risc de reviure la "Batalla de València"? Malauradament, i ho he assenyalat a la meua intervenciço, em sembla que sí. Front a la desafecció creixent de l'electorat del PP doncs, au, desenterren el cadàver en descomposició del blaverisme espanyolista més ranci, li fiquen un bastó pel darrere i l'agiten com una titella del Tirisiti. El problema és que el cadàver pot reviure, encara que siga com un zombi. Ja sabeu que passa amb els aprenents de bruixots...

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida condemna l’atac ahir del GAV a un acte organitzat per l’AVL i l’Ajuntament de Burjassot per l’Any Estellés

El diputat d'EUPV a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat directament al PP “com a responsable d’alimentar el fantasma de l’anticatalanisme, creat per ell mateix, i tret a la palestra de manera ridícula i incendiària. Mentre pugen els índexs d’atur, augmenten les retallades, es destrueix el teixit productiu, i un llarg etcètera de fets gravíssims, el PP es dedica a enlairar els símbols valencians, el “no mos fareu catalans”, injectant gasolina a grups com el Grup d’Acció Valencianista (GAV), qui ahir mateix va atacar un acte en homenatge a Estellés, organitzat per l’Ajuntament de Burjassot i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL)”. Esquerra Unida ha exigit d’immediat la intervenció de les institucions pertinents per evitar que aquestos grups “continuen actuant amb impunitat”.

Per a Torró, el debat portat hui al plenari de Les Corts sobre els símbols valencians “és fruit d’un interès del PP per despertar el monstre que ell mateix ha creat i que pot tindre conseqüències greus, perquè alimenta a grups com el GAV. Nosaltres assenyalem directament al PP de fomentar eixe anticatalanisme i despertar una batalla de València absurda, innecessària, i anacrònica que sols té com a objectiu imposar els seus criteris acientífics i antidemocràtics”, lamenta.

Esquerra Unida ha sol·licitat a les administracions i a la Delegació de Govern, “que actuen d’una vegada per totes contra la impunitat grandíssima de la què gaudeixen aquestos grups. És increïble que el PP criminalitze els escraches, que són protestes pacífiques, i done ales i guarde silenci després de les actuacions de grups com el GAV”, lamenta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)