MAFO no hauria de ser l’únic càrrec de responsabilitat que no comparesca davant la comissió d'investigació de la CAM

Com passa darrerament, quan penge la nota ja ha passat allò a que fa referència, disculpeu. A la comissió de la CAM del passat dilluns vam presentar noves propostes de compareixença. Cada grup va seguir la seua pròpia estratègia. Nosaltres vam optar per fer una proposta de mínims amb l'esperança que el PP no poguera rebutjar-la. No és tracta d'una actitud naïve o innocent, sinó de posarlos en evidència. Demanar que compareguera Fernández Ordóñez, però també els responsables directes de l'IVF, aquells sobre els que le Corts Valencianes tenen una responsabilitat directa. Ens interessava, especialment, que s'aclarira què va fer la Generalitat amb els préstecs a l'inefable regidor murcià del PP (i president de la Comissió de Control de la CAM), Juan Ramón Avilés. I també com funcionava el mecanisme electoral i què nassos hi feia l'IVF

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida demana noves compareixences en la Comissió de la CAM
 
El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha demanat la compareixença en la Comissió d’investigació de la CAM en Les Corts de Miguel Ángel Fernández Ordoñez, ex director general del Banc d’Espanya i de l’equip de treball d’inspectors que va realitzar la darrera inspecció a la CAM, dels directors de l’Àrea de supervisió d’Entitats Financeres de l’Institut Valencià de Finances (IVF) entre 2004 i 2011, a més dels dos ex directors de l’IVF, Enrique Pérez Boada (2004-2009) i Jorge Vela Barques (2009-2011), així com la compareixença del lletrat assessor i redactor de les actes del procés electoral de la CAM de 2007.
 
El parlamentari d’EUPV considera que Miguel Ángel Fernández Ordóñez “no pot ser l’únic càrrec de responsabilitat que no comparesca” ja que el Banc d’Espanya era el “principal responsable de supervisar el funcionament de la CAM i de corregir-ne les desviacions i els problemes”. “Ha quedat demostrat que el Banc d’Espanya tenia coneixement dels problemes de la CAM, motiu pel qual demanem la compareixença dels inspectors, i MAFO haurà d’explicar perquè no va fer res fins que ja va ser massa tard”, ha afirmat Torró.
 
El diputat d’esquerres ha assenyalat que “els representants de l’IVF han de comparèixer per explicar amplament quines tasques de supervisió van fer”. “Han d’explicar com funcionava la supervisió en el cas de l’autorització de crèdits a directius i consellers de la CAM. I, sobretot, han d’explicar com se supervisaven els processos electorals en general, quin paper jugava l’IVF en la comissió electoral i, molt especialment, han de retre comptes de les presumptes irregularitats que es van produir en les eleccions de 2007”, declara Torró qui, per aquesta raó, també sol·licita la compareixença del lletrat que va assessorar jurídicament i va fer el seguiment documental del procés.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)