Castellano unfla les xifres del dipositiu antiincendis per disfressar que la seua política contra incendis és creuar els dits

Ho fa sistemàticament tots els anys i cada vegada que parla del tema. Sembla com si la gent que estiguera a punt per a sufocar un incendi forestal siga un exèrcit. D'onze mil en parla darrerament. Segurament (ja que no ho detalla mai) hi compta la guàrdia civil, la policia local i, fins i tot, el personal sanitari. El cert és que el 2011 li va clavar una tissorada brutal a les Brigades d'extinció i que ens trobem així des d'aleshores. El 2011 va ser un estiu benigne i no van haver grans incendis. Castellano en va presumir (això ho fa molt bé) perquè segons ell això demostrava que les retallades no havien tingut cap incidència en l'efectivitat. I encara que el 2012 no li ha eixit tan bé (60.000 Ha socarrades) a ell tant li fa: ara l'argument és que entre 2011 i 2012 no hi ha hagut retallades. Cinisme? Cinisme és poc.

NOTA DE PREMSA

Després dels incendis de l’estiu passat és incomprensible que la Conselleria actue amb aquesta irresponsabilitat

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que la campanya contra els incendis presentada enguany pel conseller Serafin Castellano “és absolutament delirant. Té més de propaganda que de contingut real. Les xifres que dóna el conseller, estan unflades i són irreals, sobrepassen el propi pressupost de la conselleria. Com sempre Castellano suma tot el que se li ocorre, sense que tinga massa que vore una cosa amb l’altra, per generar impressió que té uns dispositius enormes, quan el que fa és amagar les retallades i agafar-se a la política de creuar els dits”, critica. Esquerra Unida exigeix una rectificació immediata “per a que la prevenció i els mitjans contra els incendis siguen reals, i no una burda manipulació de xifres”.

Torró destaca que la realitat de les xifres “és altra, perquè seguim en les mateixes de 2011 i 2012, i partint de les retallades de 2010. A més d’això, hem de tenir en compte els brutals incendis que patírem l’any passat. És d’una irresponsabilitat supina que de nou Castellano es dedique a allò de creuar els dits i confiar en una menys desastrosa climatologia”, lamenta.

D’altra banda, el parlamentari d’Esquerra Unida critica també la política forestal –articulada a través del PATFOR- que pretén posar en marxa el Consell: “és lamentable la privatització de l’aprofitament del bosc per a vendre la fusta a qualsevol preu, pensant més en una mísera rendibilitat per a les arques públiques. Està donant-se molts diners als concessionaris d’aquestes explotacions sense cap tipus de consideració cap a la sostenibilitat”, apunta Torró.

Esquerra Unida aposta per una “politica diferent, per la creació de riquesa en el món rural, per un urbanisme sostenible que no pose en risc la masa forestal, i per un manteniment d’una estructura de prevenció i extinció d’incendis regida per criteris ambientals, dependent en última instància dels responsables de política ambiental i que tinga mitjans suficients –especialment humans- per a poder abordar qualsevol incendi en condicions”. Torró afegeix: “Castellano està sempre parlant de vehicles, de radars i helicòpters i poc del personal suficient per atacar incendis de forma ràpida i eficient”, recalca.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)