El Consell li ha pres el pèl a la gent de la Ribera en no abordar en anys la situació de l’aigua contaminada

Aquesta entrada és doble: vídeo i nota de premsa. Al vídeo podeu veure la meua primera intervenció en una compareixença de la setmana passada. A petició dels tres grups de l'oposició va comparèixer el Secretari Autonòmic de l'Aigua (per a entendre'ns, una mena de "viceconseller") per a explicar-nos que havia passat amb els problemes de l'aigua potable d'Alzira, Carcaixent, etc. i com pensaven solucionar-ho. Si teniu temps, paciència i sang freda, podeu veure ací tota la compareixença (dura quasi dues hores!), Si no, pitgeu sobre el vídeo que he penjat o llegiu la nota de premsa on es resumeix una mica la compareixença i el que vam plantejar nosaltres. Un breu resum: el Consell ha passat de resoldre el problema de la Ribera senzillament perquè té una política nefasta de l'aigua i una pitjor encara política agrària. Ja em costa entendre que hi haja gent que vote al PP (exceptuant gent com els Roig, Ballester, Ger, Ortiz, etc.), però, us ho promet, encara ho entenc menys en el cas de la Ribera del Xúquer...



NOTA DE PREMSA

Torró arremet contra el secretari autonòmic d’Aigua: “què han fet vostès en els 15 anys que la comarca té aigua amb nitrats?”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha criticat durament aquesta vesprada en la comissió de Medi Ambient de Les Corts la gestió que ha desenvolupat el Consell en l’última dècada i en els últims mesos respecte l’aigua contaminada de la Ribera. Torró ha acusat al secretari autonòmic d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, Joaquin Vañó, de no atendre a les seues preguntes, “i de no abordar la responsabilitat del Consell en aquest assumpte, perquè tenint aigua de qualitat, els habitants de la Ribera han estat bevent aigua amb nitrats amb el clar i ras coneixement d’aquest govern”, ha subratllat.

El parlamentari d’esquerres ha assenyalat que el PP “està prenent el pèl als habitants de la Ribera des de fa més d’una dècada. Les barbaritats que s’han comés són moltes, entre d’altres, sabent el problema històric d’aigua amb nitrats d’aquesta comarca, s’han punxat els aqüífers contaminats, i a partir de juliol de l’any passat –quan salta a la llum pública la contaminació de l’aigua- es deixen de fer analítiques mensuals per a fer-les cada dos mesos. És tot un despropòsit”, ha criticat.

Torró ha subratllat: “és greu que l’Ajuntament d’Alzira no haja actuat com tocava, en el cas d’aquesta ciutat, però encara és més greu que el Consell no haja assumit la seua responsabilitat, que és molta”, ha insistit.

El diputat d’Esquerra Unida ha acusat a Vañó de no contestar a cap de les preguntes que li formulava respecte la periodicitat de les analítiques, inspeccions, la proporció de fitosanitaris trobada en l’aigua, així com les solucions que van a donar-li al problema. “Vañó ha vingut hui a burlar-se de la memòria dels ciutadans de la Ribera i d’un problema molt seriós que el Consell pretén clarament minimitzar”, ha conclòs Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)