La desprotecció de la Serra d’Alfaro és fruit de la negligència del Consell

Aquesta setmana ens hem assabentat que una sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) ha anul·lat la declaració de Zona d'Especial Protecció de les Aus que abastava una bona part del territori de la Serra d'Alfaro. Aquesta protecció era el principal entrebanc per a la instal·lació de molins eòlics. Aquest parc eòlic compta amb una formidable oposició per part dels habitants de les comarques de l'Alcoià, el Comtat i les Marines, ja que suposaria una agressió ambiental i paisatgística brutal. La Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat ha estat la plataforma que ha encapçalat l'oposició i ha demostrat abastament les mentides i les insuficiències tècniques d'aquest projecte (defectes que comparteix tot el Pla Eòlic valencià, pensat per a les grans empreses i que evita la instal·lació de molins a les zones costaneres). L'empresa adjudicatària del parc eòlic d'aquesta zona va recórrer la declaració de ZEPA perquè el Consell no li havia donat audiència en la tramitació i el tribunal li ha donat la raó. I què sorprèn? Doncs tres coses: perquè no li va donar audiència, perquè el Consell no ha recorregut la sentència i perquè hem trigat mesos en assabentar-nos. Més feina a Les Corts!

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró, portaveu adjunt d’Esquerra Unida a les Corts, reclama al Consell que presente un recurs davant del Tribunal Suprem i anuncia preguntes a Les Corts per tal de depurar les responsabilitats polítiques que se’n deriven

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida, Lluís Torró, ha explicat aquest matí que la desprotecció d ela Serra d’Alfaro per part del TSJ de la Comunitat Valenciana (que permet la construcció d’un parc eòlic molt contestat per la ciutadania és fruit de “la negligència i la mala fe del Consell. D’altra manera no s’entén, primer que no hagen acomplit els requisits de donar audiència a l’empresa, en segon lloc que no hagen presentat el recurs corresponen en temps i forma davant el TSJ de la Comunitat Valenciana i, en tercer lloc, que hagen ocultat la informació als ajuntaments afectats i a les veïnes i veïns”.

Torró assegura “no entendre en absolut la deixadesa amb que ha actuat la Conselleria, permetent l’anul·lació de la declaració de Zona d’Especial Protecció per a les Aus. Al final haurem de sospitar que hi ha alguna cosa més perquè si només es tractés d’un error no hagueren ocultat la informació durant mesos”.

El portaveu adjunt de la formació d’esquerres anuncia que presentarà un seguit de preguntes a Isabel Bonig, consellera d’infrastructures, territori i medi ambient, per tal de conèixer quin ha estat la gestió de la seua conselleria: “Com ha estat possible aquesta desídia en la gestió i com pensa solventar el problema”.

El diputat d’esquerres assegura que “encara hi ha temps per aturar una intervenció que seria definitiva a la Serra d’Alfaro. El Consell ha de recórrer al Suprem la decisió del TSJ i, de tota manera, si es tracta d’un error de formes en la tramitació de la ZEPA, l’expedient es pot tornar a iniciar amb la seguretat, aquesta vegada, de complir escrupolosament la legalitat”.

“Si no actua ràpidament el Consell –diu Torró– haurem d’entendre que el PP recolza els interessos de la multinacional i no els interessos dels veïns i veïnes i el patrimoni del conjunt del País Valencià”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)