L’anul•lació de Porxinos és una més del seguit de sentències que els tribunals estan dictant contra el model urbanístic del PP

En molt poc temps han caigut Marina Golf, Rabassa i Porxinos. Per raons diverses, els tribunals estan carregant-se un a un els grans PAIs promoguts pel PP. La crisi va fer volar pels aires els megaprojectes urbanistics, la caiguda en picat de la demanda els ha ofegat econòmicament. Però ara està arribant la segona part. La legislació urbanñistica valenciana s'ha convertit en un maremagnum complexissim en el que no s'aclareixen ni els juristes més experts. Els tribunals estan donant la raó als litigants. És evident que resulta urgent la revisió legal de l'urbanisme valencià. El que han fet fins ara no són més que pegats. I la revisió s'ha de fer per a simplificar, però, sobretot, per a frenar les continues agressions al territori i la privatització dels recursos públics. Ni el PP ni, menys encara, la furibundament neoliberal consellera Bonig pensen en això. El que tenen al cap és esperar que escampe la boira per a, un cop se supere la crisi, tornar a l'any 2006. Una bogeria.

NOTA DE PREMSA

EU insta a Bonig a retirar qualsevol intenció de recórrer les suspensions de megaprojectes d’aquest tipus

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró ha manifestat que la decisió del Tribunal Superior de Justícia valencià d’anular el pla urbanístic de Porxinos “és altra bufetada més al model urbanístic promocionat, avalat i sustentat pel PP. És una suma i segueix després d’altres anul·lacions com les de Marina Golf o el pla Rabassa, macroprojectes insostenibles procedents del boom de la rajola. Aquesta situació ha d’obligar a la consellera a replantejar-se el model urbanístic i productiu. Exigim a Bonig que descarte qualsevol recurs davant els tribunals per perllongar aquestos projectes, en concret el de Marina Golf, com ja ha anunciat. La defensa d’aquestes aberracions urbanístiques és insostenible, més quan són les que han col·laborat fortament a la crisi, en perllongar un model d’especulació brutal”.

Torró ha acusat al Consell “d’insistir de manera tossuda en aquest model, abordant fins i tot la necessària reforma i simplificació de les lleis urbanístiques amb l’única intenció de preparar el terreny per a una altra futura bombolla. És una autèntica bogeria absolutament irresponsable i que té com a objectiu únic l’interès de beneficiar a les grans constructores”, critica.

El parlamentari d’esquerres ha sol·licitat la compareixença de la consellera per a que explique les línies que pensa seguir el Consell respecte els megaprojectes urbanístics que un rere altre els tribunals estan tombant. “El Consell hauria d'estar treballant cap altra línia, la de dissenyar un nou model econòmic basat en l'economia real i les activitats productives tradicionals, com la indústria i l'agricultura, a més de promoure el coneixement i l'I+D+I", conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)