Recorrem a l’Estatut d’Autonomia per a que el PP accepte en Les Corts les iniciatives que contemplen el terme “País Valencià”

S'ho prenen (o fan com si...) quasi com un insult quan emprem el terme País Valencià (no n'emprem pràcticament cap altre). Es fan els ofesos i recorren a arguments tan enginyosos com "no sabem a quin 'país' es refereixen, però no és el mateix que el nostre". Ja veieu, segur que al primer que se li va ocórrer encara li fa mal el cap, de tant pensar. Nosaltres insistim en què el terme és estatutari ja que es troba recollit al preàmbul. Ells diuen que el preàmbul no té valor de llei. Efectivament, no té un valor preceptiu, però si està a una llei, ja em direu quin altre valor pot tindre. Però és que se li pot donar la volta a l'argument: si no s'ha d'emprar en cap document oficial, perquè nasos l'han permès al preàmbul de l'Estatut? En realitat a la majoria d'ells tant els fa com es diga el país. Açò va d'una altra cosa: atiar les brases anticatalanistes per a mobilitzar una base desmoralitzada o, pitjor (per ells, vull dir) cabrejada. Com que se'ls ha acabat la corda del victimisme contra Madrid que tants rèdits els va donar mentre l'inquilí de La Moncloa era Zapatero, doncs ara tornen a mirar cap a Barcelona. En realitat els hauríem d'estar agraïts: mira que són previsibles! I a partir d'ara, sense Blasco, encara més.

NOTA DE PREMSA

La Mesa de Les Corts denega la tramitació d’una PNL del grup d’esquerres i li exigeix una reformulació per poder admetre-la

El grup parlamentari d’Esquerra Unida ha hagut de recórrer al text de l’Estatut d’Autonomia per intentar que la Mesa de les Corts Valencianes accepte una Proposició No de Llei en la què apareixia el terme “País Valencià” i que ha estat rebutjada per aquest motiu. “És molt lamentable que com a conseqüència de l’autoritarisme i l’absurditat del PP, hajam de recórrer a reformulacions per a que s’accepte aquest mot, que li recordem al govern valencià que, per a començar, no és il·legal”, explica el portaveu adjunt d’EUPV, Lluís Torró.

Esquerra Unida presentà el passat 12 de juny una Proposició No de Llei sobre la creació d’un parc públic d’habitatge, en la què apareixia en l’exposició de motius el terme “País Valencià”. El passat 18 de juny, la Mesa de Les Corts impedí la tramitació d’aquesta PNL i instava al grup d’esquerres a una reformulació del terme per a poder seguir endavant. Esquerra Unida ha hagut de recórrer –presentant una correcció d’errades- al text que apareix a l’Estatut d’Autonomia: “l’històric Regne de València (que) es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió que emmarquen tot allò que és valencià en un concepte cultural propi en l’estricte marc geogràfic que abasta”. (Preàmbul de la Llei Orgànica 1/2006, de 10 d’abril, de Reforma de la Llei Orgànica 5/1982, d’1 de juliol, d’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana. DOCV 5238).

Torró qualifica “d’absurditat el que fa el PP, qui atempta a la llibertat d’expressió de forma flagrant, perquè no hi ha res il·legal en l’ús del País Valencià, com no ho és parlar de França o d’Espanya, en lloc de República Francesa o Regne d’Espanya. Una cosa és el nom administratiu i altra el nom del país”, explica.

Per al parlamentari, “el més desquiciant d’aquest assumpte és que el PP encara no ha explicat on té el problema amb el terme “País Valencià”. Sembla que aquesta obsessió forma part també de la batalla, completament en solitari, que ha encetat per a despertar fantasmes, per a enarborar símbols, per a enfrontar postures amb la llengua i les banderes. Amb tot açò, el PP intenta distraure a l’opinió pública, i el que aconsegueix és insultar de manera intolerable la intel·ligència dels valencians, que prou tenen amb els gravíssims problemes que travessen per la crisi, a més de suportar dia rere dia la ineptitud de la seua gestió i l’immobilisme d’un partit que no actua davant els nombrosos casos de corrupció de protagonitza”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)