Sembla que vulguen amagar la mediocritat i el fort contingut partidista del jurat dels Premis Jaime I

Risto Mejide, com ho llegiu: jurat dels premis Jaume I. Un currículum impressionant de recerca en el camp de les ciències socials, tindrà l'home. Sembla una broma, però, malauradament, no ho és. Es parla molt de la vintena de premis nobel que formen part del jurat, però molt poc de la resta. Entreu a la pàgina de la Fundació que els organitza i (encara que no s'actualitza des del 2009) veureu la nòmina "d'il·lustres" que han conformat el jurat. Des de pirates urbanístics com Andrés Ballester fins tota la reata de consellers. Els premis pugen a 600.000 € (100.000 € per premiat). Què cobren els jurats? Un premi nobel no vindrà per quatre perres. I els enxufats? Cobraran el mateix que els nobel? Seguirem parlant-ne

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat, en referència al fitxatge de Risto Mejide per al jurat dels Premis Jaime I, que “els vint premis Nobel són una cortina de fum per a amagar la mediocritat i el fort contingut partidista de la resta de membres del jurat, farcit de càrrecs del PP i amb gent de dubtós currículum”. “El fitxatge de Risto Mejide és una mostra més de la tendència a la mediocritat i a la recerca del ressò mediàtic més que a la seriositat dels premis”, afirma Torró qui també ha lamentat que la incorporació, ja que “no sabem ben bé quin serà el seu paper, a banda de la seua projecció mediàtica, no pot trobar-se cap altre sentit”.

El portaveu adjunt de la formació d’esquerres ha criticat també la parafernàlia que rodeja als premis “representa un cost molt alt”. “Es tracta d’una despesa molt alta en una situació de crisi tan forta com la que estem patint. Simplement per a mantenir la projecció mediàtica que té una rendibilitat prou dubtosa”, afirma Torró qui considera aquests tipus de despeses una “herència megalòmana de Camps”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)