A La Ribera es comprova que la política hídrica del PP fa aigües de forma escandalosa

Quan he llegit la notícia a la premsa m'he ficat de mala llet. Jo no visc a La Ribera ni tampoc no hi tinc cap vincle especial, més enllà d'uns quants amics i una colla cada vegada més gran de bons companys i companyes. Però el cert és que el que passa amb el Xúquer i amb el proveïment d'aigua als pobles d'questes comarques ratlla el surrealisme. Alguna vegada he dit que els habitants de la zona han fet alguna cosa roina a alguna vida anterior que el nostre senyor els castiga a través del braç executor del PP. Però em sembla que m'equivoque. El problema de La Ribera (disculpeu que no distingisca l'Alta de la Baixa) és que te (o ha tingut històricament) aigua, molta aigua. I clar els polítics del PP (i alguns d'altres partits també, no us penseu), confonen les gotes de l'aigua amb monedes o bitllets com els personatges famolencs dels dibuixos animats que confonen coses, animals i persones amb suculents aliments cuinats. El cas és que especuladors, tècnics desfasats i polítics neoliberals operen com les plagues de llagostes  s'aboquen sobre un territori ric en nutrients (en aquest cas l'aigua) i no l'abandonen fins que l'han exhaurit. Tant és, après moi, le déluge!

NOTA DE PREMSA

EU critica que la Generalitat incloga els pous de La Garrofera i l’Escala entre les fonts de captació de cabdals per als usuaris de La Ribera

El portaveu adjunt d’EUPV, Lluís Torró, ha titllat de “broma de mal gust” que la Direcció General de l’Aigua de la Generalitat incloga els pous de La Garrofera i l’Escala entre les fonts de captació de cabdals per a la comunitat d’usuaris de La Ribera. “Se li riuen a la cara a la gent i, damunt, li fan pagar el cost dels seus errors”, ha declarat Torró, qui també ha recordat que la Conselleria “sabia que l’aqüífer del Caroig no disposava d’aigua suficient per a satisfer les necessitats d’aigua per a la gent de La Ribera però va imposar el seu criteri erroni amb el resultat del malbaratament de desenes de milions d’euros”. El parlamentari autonòmic ha assenyalat que “es van emprar malament uns recursos de la UE que podrien haver tingut altres usos més productius i ara es vol fer repercutir una part del cost sobre els usuaris”.

Per a Torró, la política hídrica del PP “fa aigües de forma escandalosa” en estar regida “per uns criteris absurds que sols contemplen la racionalitat del benefici individual i incompleixen clamorosament els criteris i manaments derivats de la Directiva Marc de l’Aigua”. Així, el diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes ha afirmat que resulta “intolerable” que la ciutadania de La Ribera “haja de pagar una pila d’anys després una obra que no sols era inviable en el moment en que es va redactar el projecte sinó que hui mateix és perfectament inútil”. “I no es tracta només de l’extracció d’aigua suposaria l’assecament dels ullals del Riu Verd, és que per fer-la efectiva, caldria invertir una suma considerable per poder usar unes instal·lacions arruïnades pel saqueig vandàlic i per l’abandonament”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)