El Consell està posant l’educació en mans d’empreses privades que ni tan sols tenen els mínims requisits de qualitat

El portaveu adjunt d’EUPV, Lluís Torró, ha declarat hui que el “presumpte idil·li de la consellera Català amb les universitats públiques és una imatge falsa”. “La universitat pública ja ha arribat als seus límits en la paciència que pot tindre respecte a una administració autonòmica”, ha explicat Torró qui ha recordat que, en allò relatiu al finançament, cada dia les universitats públiques “tenen més dificultats per a mantenir uns mínims i que, fins i tot, afecta al propi pagaments de les nòmines”. Segons el parlamentari autonòmic, el Consell “descarrega una part de les seues dificultats econòmiques sobre les universitats” i això “afecta al seu funcionament tant en la vessant docent, com en els retalls que han provocat l’acomiadament de molts docents i que també ha suposat un minvament de l’activitat investigadora”.
 
Per una altra banda, Torró també ha criticat que el Consell incremente les taxes dels estudiants de forma extraordinària de forma que “ens trobem en la franja més alta de taxes, la qual cosa repercuteix negativament sobre la igualtat d’oportunitats i dóna via lliure a les universitats privades”. “A més, s’imposen límits molt estrictes per als graus de les universitats públiques i al mateix temps van creant-se noves universitats privades”, ha afegit. “L’endarreriment del mapa de titulacions afavoreix a les universitats privades perquè va aconseguint-les graus”, ha criticat Torró.
 
Sobre la nova universitat privada a El Campello, Torró ha destacat que “està en mans d’una empresa fantasma, aliena al món de l’educació, la qual cosa resulta altament sospitosa”. El portaveu adjunt de la formació d’esquerres en Les Corts ha assenyalat que “s’està pujant el preu de les universitats públiques per a que la diferència amb el preu de la privada no siga tan significatiu”. I ha afegit que “s’està posant l’educació en mans d’empreses privades que ni tan sols tenen els mínims requisits de qualitat per a oferir aquest servei educatiu”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)