El PP hauria de reconéixer el valor històric de la bandera republicana com a “símbol democràtic”

Coincidint amb l’homenatge oficial ahir a Paris per l’aniversari de l’alliberament de la invasió nazi en el qual onejava la bandera tricolor
 
El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha recordat al Partit Popular, i singularment al portaveu Rafael Maluenda, el valor històric de la bandera republicana com a símbol democràtic i antifeixista. “A Paris, durant la commemoració de l’alliberament de la invasió nazi, oneja la tricolor en homenatge als republicans espanyols que entraren a la capital francesa, formant part de la II Divisió blindada del general Leclerc, el 24 d’agost de 1944”, ha explicat Torró qui recorda el “coratge i la valentia d’aquests vells republicans que, malauradament, han rebut més homenatges a França que en Espanya”.
 
El diputat i portaveu adjunt de la formació d’esquerres ha lamentat que mentre a Paris oneja la tricolor en homenatge a l’alliberament del nazisme, a València, el diputat Rafael Maluenda justifique en definitiva quatre dècades de dictadura franquista”. De fet, ha recordat el parlamentari autonòmic, ahir en l’homenatge “estava present el president francès, François Hollande”.
 
Torró ha recordat que l’any vinent es compleixen 70 anys de l’alliberament de París i que els republicans espanyols constituïen en gruix de ‘La Nueve’, que formava part de la II Divisió blindada del general Leclerc, que entrà al Paris sota ocupació nazi el 24 d’agost de 1944 amb tancs batejats amb noms com ‘Guernica’, ‘Brunete’ o ‘Teruel’, en referència a les grans batalles de la Guerra Civil espanyola.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)