La situació de la gestió dels residus és absolutament insostenible

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha assenyalat hui que la situació de la gestió dels residus és "absolutament insostenible". "Després de dos anys, Bonig ha estat incapaç d'abordar la qüestió. Seguim sense PIR, el que està en vigor és un desastre i, damunt, les infraestructures estan en una bona part per fer. No hi ha cap esforç per reduir la producció de residus, no es compleix el criteri de proximitat, davant el caos la ciutadania no col·labora i la separació en origen (imprescindible per al reciclatge) es troba sota mínims". "El PIR que està damunt de la taula és el mateix que ja tenim amb més incineració. El resultat serà la desaparició de qualsevol estímul per a la reducció, la reutilització i el reciclatge", ha afegit.
 
Per a Torró, la situació és "especialment greu" a les comarques del Sud que es veuen obligades a engolir-se els RSU de mig país. "I especialment a la Vega Baja on l'abocament incontrolat de residus a llocs com les instal·lacions de Proambiente (Fenoll) està enverinant la terra i amenaça amb fer-ho amb l'aigua. On hi ha dos plantes tancades i no hi ha acord d'on s'ha d'instal·lar la definitiva davant la resistència més que justificada dels veïns d'Albatera", declara Torró.
 
"Tot açò és el resultat de concebre la gestió dels residus com a negoci en lloc d'un servei públic ambiental. La consellera Bonig ha fracassat estrepitosament en aquesta qüestió i hauria de dimitir. El PP faria bé en deixar de banda les macroinstal·lacions pensades per a ser privatitzades i que són una font de corrupció (Brugal) o de gestió nefasta i incontrolada (Proambiente o Reyval)". "Oblidar-se de la incineració com la solució i pensar amb els peus a terra i abordar la gestió dels residus des d'un punt de vista racional i ambientalment sostenible en compte de pensar com generen negocis per als seus amics", conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)