La consellera Català està permetent situacions tercermundistes intolerables en molts centres educatius públics

El cas que denunciem és de Calp, però hi hauria moltíssims més exemples. Fabra va anunciar 14 obres de centres educatius públics al debat de política general. Pura propaganda. Si els fan serà una goteta en l'oceà de l'abandó de l'ensenyament públic. La consigna és clara: el que puga ser, per a la privada concertada. Ja sabeu: més cara per a l'hisenda pública, més cara per a les famílies (que s'han de fer càrrec sovint de despeses que no deurien), pitjor per als professionals (cobren menys i treballen més hores), i algunes coses més que m'estalvie per no fer-ho més llarg. Ni tan sols s'escapen dels impagaments (mireu els cartellets que tenen penjats a les portes). I ara s'han tret de la màniga els Centres d'Iniciativa Social (CIS. No, no es tracta d'obres altruistes sinó de cedir terreny públic per a que construisquen escoles privades. Li ho posen tan malament a la pública per a que, al final, les families accepten qualsevol cosa per tal d'evitar que els seus fills hagen d'estudiar sentats en terra, com està passant a Calp (Mireu la foto d'aquesta notícia).

NOTA DE PREMSA

EU exigeix a la Conselleria que actue d’immediat davant la massificació i manca de recursos en l’IES Ifach de Calp

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha reclamat respostes i actuacions urgents de la Conselleria d’Educació davant la situació que viu l’IES Ifach de Calp, on els estudiants del mòdul de FP d’Administratiu han hagut de ser traslladats a diverses aules en l’escola infantil Virgen de las Nieves del municipi, com a conseqüència de la massificació de l’institut. “Aquesta és la gota que rebassa ja el got, després de les contínues denuncies per la manca de recursos del centre que l’ha deixat inclús sense taules i cadires per als alumnes. Català traspassa tots els límits”, critica Torró.

Esquerra Unida ha demanat explicacions a la consellera Català en Les Corts. “Estem cansats de denunciar, junt a la comunitat educativa, pares, alumnes, docents, etc., la situació que viuen molts centres públics del País Valencià. El de Calp és un exemple més, portat a l’extenuació, amb alumnes sense mobles en les aules o traslladats a altre centre per poder tenir espai. La imatge és tercermundista”, lamenta Torró.

El diputat d’esquerres exigeix que la conselleria “actue de manera urgent per solucionar els problemes que pateix aquest centre i tots aquells que no han pogut començar el curs amb les condicions que mereixen. Encara estem esperant saber en quins pensa actuar la conselleria per millorar i actuar en les seues infraestructures”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)