dijous, 26 de setembre de 2013

L’alcalde de Gandia actua com Torquemada amb la decisió del trasllat de l’escultura de Miró

El meu "tocayo" de Gandia (amb el qui no em consta tindre cap relació familiar) està disposat a fer-se de notar com siga. Després de Barberà i Castedo és, sense dubte, l'alcalde més notori de tot el País Valencià. A més de les seues idees extravagants o de propostes tan bèsties com la de carregar-se la platja de l'Ahuir (un magnífic i encara miraculosament verge espai natural a la marjal de Gandia que conserva fins i tot un sistema dunar), també es dedica a fer punts dins el partit amb manifests gestos anticatalanistes. Ara paga el pato el patrimoni artístic de la ciutat i, en particular, la magnifica escultura del meu compatriota Antoni Miró. Realment no es pot dir massa: jutgeu vosaltres mateixos.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha assenyalat que el trasllat de l’escultura “25 d’abril” de l’artista Antoni Miró situada a la plaça del mateix nom a la ciutat de Gandia, “és un atac injustificat a la llibertat d'expressió i al patrimoni artístic i cultural de la ciutat. La carambola que proposa l’alcalde de Gandia demostra, per si encara quedava algun dubte, que les seues raons són purament ideològiques”. Esquerra Unida reclama a l’ajuntament de la capital de la Safor que no execute el trasllat.

El parlamentari d’esquerres afirma que el trasllat al Parc “País Valencià” de l’obra de l’artista alcoià, “li serveix a l’alcalde de Gandia per canviar-li el nom i, així, esborrar aquesta denominació de la toponímia de la ciutat”.

El diputat d’EUPV afegeix: “no entenem per què el terme “País” provoca urticària als líders populars. Només pot ser per les seues connotacions identitàries. Durant anys ni l'escultura ni el nom del parc han fet cap mal a la ciutadania de Gandia i ara el PP pren una decisió que sols aprofita per reobrir debats. Sembla que l’alcalde vol fer punts de cara a una direcció del PPCV que, davant la manca d'alternatives per a resoldre els problemes dels valencians, s'ha decidit a revifar els enfrontaments identitaris entre els valencians. Un autèntic despropòsit”.

Esquerra Unida exigeix que l'alcalde faça un pas enrere “i s'evite polèmiques innecessàries no portant a terme aquesta agressió injustificable”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada