Castellano “segresta” quatre expedients de contractació amb el seu amic de caceres valorats en 40,5 milions €

Més sobre Castellano, els contractes amb els seus amics i la reiterada negativa a oferir informació. A més de Pérez Taroncher, Castellano també ha demostrat públicament la seua amistat amb un altre empresari, Vicente Huerta, propietari d'Avialsa T-35, l'empresa amb qui la Conselleria de Governació contracta els serveis de transport aeri per a incendis, etc. Amb aquest senyor, el conseller Castellano ha compartit caceres d'alt standing com ha denunciat la premsa (no us perdeu les fotos). Malgrat que el PP (i Castellano, el primer) va criticar furibundament altres caceres famoses amb responsables del PSOE, es veu que no és el mateix quan són ells els caçadors. Els probables tractes de favor a Huerta no es limiten als contractes, també a facilitats en tràmits urbanístics. I de nou demanem còpies de documentació i, en compte d'oferir-se per a poder consultar-la, ens diuen que ha estat publicada. No cal dir que açò és fals: es publiquen les licitacions i l'adjudicació, però l'expedient conté propostes, informes, etc. Això és el que no volen que vejam.

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró: “La documentació pública no és propietat del conseller Serafin Castellano”

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha denunciat hui que el conseller Serafín Castellano ha segrestat quatre expedients administratius relatius a les adjudicacions a l’empresari amb el qual compartia caceres, valorats globalment en 40,5 milions d’euros, “amb l’objectiu que el nostre grup parlamentari no puga accedir-hi per a dur a terme la nostra tasca de control i fiscalització, tasca per suposat reconeguda per Llei”, ha recordat Torró. Per a Torró, hi ha una “estratègia sistemàtica d’ocultació de la informació pública relativa a les adjudicacions al seu amic company infatigable de sessions de cacera”. “I no és una xifra qualsevol: estem parlant de 40,5 milions d’euros”, ha afegit el diputat d’EUPV qui també ha recordat que els expedients administratius “no són propietat del conseller Castellano, són informació pública que, segons l’article 12 del Reglament de Les Corts, hauríem d’obtenir sense cap problema”.

“Sospitem que el departament de Serafin Castellano està intentant protegir al conseller a la desesperada”, assenyala Torró, qui recorda que les mateixes “tècniques paralegals” han sigut utilitzades pel conseller amb l’afer de la contractació amb l’empresari Pérez Taroncher i la seua família. “Tard o d’hora accedirem a la informació que se’ns nega hui en dia; allò que intenta Castellano és retardar allò inevitable”, postil·la Torró. “Què vol ocultar el conseller de Governació”, s’ha preguntat el diputat de la formació d’esquerres. “Per si la imatge del conseller de cacera amb l’empresari que rep adjudicacions no fóra suficient, ara ens segresten la documentació pública que, segons la Llei, ens haurien de proporcionar sense dilacions”, assenyala Torró.

Es tracta dels expedients CNMY10/DGPEIEC/06 (servei d’avions destinats a les tasques d’extinció d’incendis forestals, adjudicat per 22,6 milions d’euros); CNMY08/DGI/06 (servei d’avions de càrrega en terra destinats a les tasques d’extinció d’incendis forestals durant el bienni 2008-2009, adjudicat per 11,1 milions); CNMY06/DGI/27 (servei de dos avions semipesats de càrrega en terra per a tasques d’extinció d’incendis forestals, per 200.000 euros) i, finalment, l’expedient CNMY04/DGI/1 (servei d’avions per a la vigilància i extinció d’incendis forestals durant el bienni 2004-2005, adjudicat per 6,6 milions).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)