Les vinculacions de l’ex directora de Règim Econòmic de Sanitat amb el cas Taroncher haurien d’invalidar-la per a qualsevol càrrec públic

El cas Taroncher té moltes ramificacions. Aquesta dona, Mª Fernanda Sáiz, dirigia la gestió econòmica de la Conselleria de Sanitat quan es van donar una gran quantitat de contractes a les empreses de Pérez Taroncher. Fons i tot va arribar a fer-se reformes a sa casa a compte de la Conselleria. No sé si açò és un delicte o no. Però és evident que es tracta d'una actitud rebutjable des del punt de vista ètic. En compte de desfer-se'n d'ella i allunyar-la de qualsevol càrrec públic, el PP la recol·loca. Sap massa? Probablement. El que és segur és que el PP és un partit podrit fins al moll de l'ós.

NOTA DE PREMSA

EU demana a la Sindicatura de Comptes que descarte la reincorporació de Sáiz

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha afirmat que la destitució ahir de Mª Fernanda Sáiz Gallego com a directora de Règim Econòmic de la Conselleria de Sanitat, “no pot venir ara acompanyada d’una reincorporació en la Sindicatura de Comptes. Els vincles de Sáiz amb Taroncher són evidents i cal recordar que mentre aquesta empresa de l’amic de Serafin Castellano, aconseguia sucosos contractes de la conselleria, també feia obres en casa de Sáiz. És absolutament improcedent, inadequat i inapropiat que torne a tenir un càrrec públic, siga quin siga, i especialment el que es dedica a fiscalitzar els comptes de l’administració pública”.

Torró afirma: “el més trist de tot açò no és sols que Sáiz siga destituïda de la Conselleria de Sanitat i s’estiga pensant en reincorporar-la de nou ara a la Sindicatura de Comptes, sinó que a més, encara no tingam cap explicació respecte els vincles del Castellano i d’ella amb Taroncher, el fet que fora Sáiz la directora econòmica en la conselleria de Sanitat quan es van realitzar les nombroses adjudicacions a l’empresa, així com que també aquesta estiguera fent obres en sa casa, tal i com també aparegué denunciat en la premsa”.

Esquerra Unida insta a la Sindicatura de Comptes a “prevenir abans que curar. Creiem que Sáiz ha d’estar apartada totalment de qualsevol càrrec públic, més quan l’organisme del que estem parlant es dedica a fiscalitzar els comptes públics, i precisament els comptes en el cas Taroncher no estan per a res clars”, critica Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)