Sembla que el PP està jugant amb una doble baralla amb el fracking

Quan vam fer aquesta nota (demane disculpes pel retràs en la publicació al bloc) sospitàvem... ara n'estem segurs. El PP ha votat una vegada més contra la prohibició del fracking amb les excuses més irrellevants. Si hi ha alguna empresa pel mig, molt especialment si l'empresa és gran (millor, molt gran) i és de la construcció, financera o energètica: estora roja. Perills de terratrèmols? Això què és? Ni l'exemple de Castor els fa repensar-s'ho. Contaminació d'aqüífers? Doncs, Font Vella! Per a què està el sagrat mercat, si no? Paisatges degradats? Home, si no estan a prop de Marina d'Or..., el progrés bé ha de tindre un preu... Creieu que exagere? Això és perquè no heu vist mai un debat en directe a Les Corts.

NOTA DE PREMSA

Sospitem que el Consell continua amb la indefinició per acabar donant la llum verda a Montero Energy”
 
El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha preguntat aquesta vesprada en la comissió de Medi Ambient al secretari autonòmic d’Infraestructures, Victoriano Sánchez, sobre el dictamen de la comissió d’experts de la Diputació de Castelló sobre el fracking i la proposta d'investigació d'hidrocarburs de Montero Energy. “Sánchez ha estat divagant, llançant balons fora, i deixant caure que el que realment està fent el Consell és esperar que l’empresa aporte més documentació per trobar un forat amb el que colar l’autorització”. Esquerra Unida ha denunciat que el Consell porta més d’un any sense donar explicacions sobre el què pensa fer.
 
Torró ha afirmat: “la ciutadania el que vol és una posició clara del Consell, i front les postures ja nítides contra el fracking de la Diputació de València –que hui mateix ha aprovat per unanimitat una proposta presentada per Esquerra Unida en aquest sentit- i la de Castelló, ací no diuen res”.
 
El parlamentari d’esquerres ha recriminat hui al secretari autonòmic que des de juliol de 2012, “encara no hi haja cap informe de l’administració i tampoc se sàpiga res sobre l’Autorització Ambiental Integrada. Ens preguntem per què ha passat més d’un any en tramitar-se aquesta documentació. Al final és inevitable pensar que estan fent passar el temps perquè l’empresa justifique la seua activitat i donar-li la llum verda”, alerta.
 
Torró ha recordat la perillositat del fracking, “i les possibles afeccions al medi ambient i a les poblacions del nord de Castelló per la utilització d’aquesta tècnica en els sondejos. L’informe de la comissió d'experts és molt clara i recomana no donar els permisos pertinents a l'empresa. En aquest informe s'assenyala la feblesa tècnica dels projectes presentats per Montero Energy i el risc per a l'aqüífer del Baix Maestrat del qual s'abasteix la Plana”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)