Al secretari autonòmic d’Indústria no li ha tremolat la veu per mostrar-se disposat a concedir permisos al fracking

La comissió va ser al·lucinant. Cada vegada estic més convençut que algun encanteri arcà afecta els que travessen els accessos de Les Corts. Costa de creure que el que estem vivint siga real. El Secretari Autonòmic d'Indústria, Juan Monzonís, va aprofitar una compareixença sobre el fracking per a dues coses. La primera fer-nos una conferència insuportablement llarga, parcial i tendenciosa sobre què és el fracking, les bondats de la energia provinent dels hidrocarburs i del "gas pissarra" (o gas d'esquist) i la distinció entre investigació i extracció. Cal reconéixer que li ho van preparar bé. L'objectiu estava clar: justificar que van a donar els permisos per a les prospeccions. Ni una resposta sobre la dil·ligència en tramitar els primers documents, sobre les subsanacions demanades per la conselleria o sobre la incongruència del PP votant contra el fracking allà i a favor ací. Les modificacions legals que ha introduït el PP a la llei d'hidrocarburs i la d'impacte ambiental suposa estora roja per al fracking i ací el Consell no mourà ni un dit per impedir-lo. Agafeu-se els matxos!

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “És incomprensible que el Consell seguisca obstinat en donar permisos per al fracking

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat que la compareixença d’ahir en la comissió d’Indústria de Les Corts del secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Innovació, Juan Monzonís, per a donar compte dels permisos per al fracking, “ha tornat a deixar palesa l’obstinació del Consell de no trencar amb aquesta pràctica summament perillosa. El que estè fent el govern valencià és seguir donant voltes i voltes, mentre espera la documentació de l’empresa que li permeta així donar-li la llum verda”.

Per a Torró, Monzonís “no ha fet més que corroborar el nul interès del Consell de donar marxa enrere als permisos del fracking. Al secretari autonòmic hui no li ha suposat cap problema mostrar-se disposat a concedir eixos permisos”.

El diputat recorda que el PP “ha perdut l’oportunitat de prohibir el fracking com ho ha fet el seu partit en la Rioja. Està perseverant en aquesta perillosíssima tècnica i en un model energètic esgotat, que pot portar conseqüències molt greus de possibles afeccions al medi ambient i a les poblacions del nord de Castelló per la utilització d’aquesta tècnica en els sondejos. Els únics beneficiats seran les empreses que la desenvolupen”. 

El parlamentari ha qualificat “d’impresentable que el Consell seguisca sense pronunciar-se clarament, front les postures ja nítides contra el fracking de la Diputació de València i la de Castelló; i front l’informe de la comissió d'experts, el qual és molt clar i recomana no donar els permisos pertinents a l'empresa. En aquest informe s'assenyala la feblesa tècnica dels projectes presentats per Montero Energy i el risc per a l'aqüífer del Baix Maestrat del qual s'abasteix la Plana. El PP actua amb un fariseisme sense límits”, ha recordat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)