Cal adaptar el PEPRI a la declaració de Bé d'Interès Cultural del Cabanyal

El tema del Cabanyal és un bon embolic jurídic. Com en tantes i tantes coses, el PP s'ha dedicat a legislar ad hoc: fem el que ens dóna la gana, fins i tot transgredint les lleis, i si les lleis (encara que siguen nostres) posen problemes, doncs les canviem i au! Calia perllongar Blasco Ibáñez fins al mar, al preu que fóra. Què el Cabanyal és un Conjunt Històric-Artístic i, per tant, un Bé d'Interès Cultural protegit per les lleis de patrimoni (l'espanyola i la valenciana)? I què? Que afectarà greument a una gran quantitat de famílies? Això no és important, davant la "millora urbanística"? Tot al servei dels constructors i el negoci privat. La declaració d'espoli que va decretar el Ministeri de Cultura segueix en vigor. La retirada dels recursos sols ho fa evident. Abans de planificar qualsevol intervenció i, per suposat, abans d'intervindre cal protegir, planificar la protecció. És el que obliga la llei. És el que haurien de fer. No són precisament especialistes en complir les lleis. Esperem que no passe en aquest cas.

NOTA DE PREMSA

EU presentarà una PNLL per a que es descarte per sempre la prolongació de Blasco Ibáñez i s'assegure la rehabilitació del Cabanyal

El diputat i portaveu adjunt d'EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha anunciat hui que la formació d'esquerres presentarà una Proposició No de Llei (PNLL) per a que "es descarte per sempre la prolongació del Cabanyal" i s'inicie un "procés de rehabilitació del barri i de diàleg de totes les administracions amb el moviment associatiu". Per a Torró, es tanca un "cicle negre" protagonitzat per l'Ajuntament de València i per la Generalitat Valenciana contra aquest "emblemàtic barri valencià". "A partir d'ara el que cal és diàleg amb els veïns del barri i entendre el Cabanyal com un bé en si mateix, cultural i arquitectònic", ha afegit Torró, qui també ha assenyalat que la fi de la prolongació de Blasco Ibáñez suposarà "un malson pels constructors i per a l'alcaldessa que somniaven amb una gran operació urbanística".

"L'ordre del Ministeri de Cultural continua i continuarà en vigor, per tant el que demanem és que s'adapte el PEPRI incloent així la declaració de bé d'interès cultural i es reconega explícitament la protecció dels valors patrimonials del barri", ha demanat Torró, qui espera que el PP vote en Les Corts a favor d'aquesta PNLL i "comencem a treballar tots junts per la rehabilitació del barri".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)