Per al Consell injectar diners a les empreses de la família Taroncher és una prioritat encara a dia de hui

El que diu la nota és cert, increïble però cert. Vam fer unes preguntes, ens van respondre i poc més d'un any després rectifiquen el que ens van dir i amplien la informació. Davant el secretisme i les traves continues que ens posen quan sol·licitem documents o explicacions, l'assumpte resulta molt sospitós. El cert és que és la primera notícia que alguna empresa del grup de Pérez Taroncher ha treballat per a una conselleria de la que no fóra titular l'ínclit conseller Castellano. I el que resulta encara més xocant: malgrat tot continuen contractant amb aquestes empreses malgrat les sospites de tractament de favor. És com si hagueren caigut en un pou de sorres movedisses; com més es mouen, més s'enfonsen.

NOTA DE PREMSA

Un any després la consellera Català rectifica i confessa que Taroncher facturà 74.289,95 €

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, preguntà per escrit a la Conselleria d’Educació pels contractes menors per obres adjudicats a l’empresa Dv-Cuatro SL i obtingué una resposta (signada el 24 d’octubre de 2012) segons la qual només es va subscriure un contracte menor. El passat 8 de novembre, la consellera Català envia una rectificació de la resposta reconeixent que “en l’exercici tancat de l’any 2011, va subscriure dos contractes menors amb l’empresa Dv-Cuatro”. Així mateix també reconeix que “s’ha tramitat el pagament d’un altre [contracte menor] en el present exercici 2013 per l’actual Conselleria”. En una altra resposta a una sol·licitud de documentació, finalment la consellera Català confessa que en realitat, l’empresa dels fills de Taroncher facturà 74.289,95 euros.

Torró ha destacat que “estem davant un fet insòlit que mai havíem viscut: una consellera amaga durant mesos i mesos dos contractes menors i es veu obligada a rectificar una resposta parlamentària de fa un any”. Així, el diputat d’esquerres assegura que es tracta d’una rectificació “molt sospitosa” i ha anunciat que accedirà a la documentació sobre els contractes menors. També ha instat a la Intervenció de la Generalitat a “posar ordre”.

Torró ha assenyalat que els contractes del Consell amb la família Taroncher “han sigut sistemàticament amagats, o com a mínim, dissimulats per l’opacitat ambiental dels dirigents de la dreta valenciana”. També ha instat a la consellera Català a respondre a les preguntes i sol·licituds parlamentàries “amb més diligència i sobretot rigor”.

Torró també s’ha preguntat com és possible que en el present exercici 2013, amb el rerefons del cas Taroncher, el Consell continue adjudicant a l’empresa dels fills de l’amic de Serafín Castellano. “Pareix que per al Consell injectar diners a les empreses de la família Taroncher és una prioritat encara a dia de hui”, conclou el parlamentari autonòmic d’EUPV.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)