Bonig està fugint posant d’excusa els procediments judicials ja oberts i per tant permetent activitats presumptament il•lícites

De nou preguntes sense resposta (o sense una autèntica resposta) i de nou per part de la consellera Bonig (encara que, si seguiu el bloc, veureu que això és política general del Consell). I altra vegada residus, i altra vegada La Murada. Li preguntem pel que ha fet la Conselleria davant l'alerta ambiental i sanitària que afecta aquesta pedania d'Oriola (i que és una autèntica bomba de rellotgeria per a molts nuclis de població i extenses zones de la Vega Baixa) i ens respon que poqueta cosa, que la qüestió es troba als jutjats. I quan actuaran les autoritats competents (la Conselleria de Medi Ambient)? Quan els lixiviats arriben al canal del Taibilla? Quan el procediment judicial acabe? I què passa mentrestant? Insistisc en què no és una cosa sobre la que hi hagen dubtes. Per suposat que hauran de ser els jutjats els qui determinen si hi ha o no responsabilitats civils o penals. Però hi ha procediments administratius que no es poden ajornar; cal descontaminar la zona i evitar més mals. Si la factura l'acabarà pagant Fenoll o no, ja es veurà... Esperem que ho acabe pagant, de fet! Si acaba passant alguna cosa greu (i no ho dic perquè el que estiga passant ara no siga greu però no sabem encara com pot estar afectant a les persones) la Conselleria de Medi Ambient amb Bonig al cap en serà directament responsable.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida acusa al Consell d’evitar la seua personació en el cas de l’abocador de la Murada

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Lluís Torró ha acusat a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient “d’injustificable passivitat” davant els soterraments il·legals de fem i vessament de lixiviats a l’abocador de la pedania d’Oriola, la Murada, els quals estan provocant un gravíssim problema sanitari i ambiental en la zona. “La Conselleria està fugint de realitzar qualsevol estudi i d’actuar judicialment, posant com a excusa, tal i com ens assegura en una resposta parlamentària la pròpia consellera Bonig, que ja existeixen procediments oberts. Entenem que, com a mínim, la Conselleria hauria de personar-se en aquestos procediments com a part interessada”.

Per a Esquerra Unida, la conselleria “fins el moment ha actuat de manera insuficient, amb una incomprensible permissivitat. No entenem per què no es persona en el cas, donat a que aquesta personació li permetria, per exemple, sol·licitar el tancament cautelar de les instal·lacions i, amb açò, s'acabaria l'excusa legal que oculta la continua pràctica de soterraments il·legals que atempten greument contra el medi ambient i la salut pública”, subratlla Torró.

El parlamentari d’esquerres recorda que la situació d'aquesta zona “és de tanta gravetat que l'administració està convertint-se, de facto, en còmplice de les activitats presumptament il·lícites que han estat tolerades durant dècades per part dels governs de Múrcia i de València. En definitiva, exigim que la conselleria passe de tindre un paper passiu i reactiu a un paper proactiu en tota aquesta qüestió”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)