L’operació urbanística per a salvar Kelme demostra les connexions polítiques entre la CAM i la Generalitat

Les informacions sobre l'afer "Kelme" van aclarint més punts obscurs de la trama. Tot es basava en una sèrie de permutes de terrenys i d'informació privilegiada sobre els canvis que preveia la revisió del PGOU d'Alacant. Mentre escric açò, estic assegut a l'hemicicle de les Corts Valencianes. Estem en ple debat del pressupost. I no puc evitar preguntar-me que passarà pel cap de la gent del PP quan s'assabente d'aquestes coses llegint els diaris o escoltant la ràdio. M'imagine que una bona part d'ells (confie en que no la majoria) pensarà que és la cosa més normal del món, que tothom fa coses així si té l'oportunitat i que si no ho fa és perquè no pot o perquè és un bacora. Espere sincerament que la gent honesta d'aquest partit (que ara sí que confie que siga majoria) s'adone que aquests fraus són intolerables èticament i que cal fer el que calga per acabar amb ells. No, no sóc cap il·lús, sé perfectament que això és molt difícil i també sé que no vindrà cap canvi des del propi PP. Però sí que m'obligue a creure que també la majoria d'ells seran capaços de comprendre la iniquitat d'aquesta situació i les conseqüències nefastes que han comportat per a la majoria de la població. L'alternativa és anar-se'n a casa...

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Lluís Torró, ha declarat hui que davant les noves notícies aparegudes en les que es destapa que hi havia una operació urbanística darrere de la qual la CAM havia obtingut informació privilegiada “sembla clar que les ordres provenien de la pròpia Presidència de la Generalitat i es fa doncs més necessari que mai la compareixença del director de l’IVF”, ha afegit Torró. Per a Torró, “aquesta operació fou de caràcter urbanístic i una ruïna”. “És intolerable que després d’una ruïnosa operació urbanística a tres bandes entre l’IVF, l’Ajuntament d’Alacant i l’empresa, aquesta última presente un ERO”, ha explicat el diputat autonòmic.

“Estem davant una bona mostra de com funcionaven els tractes de favor relacionats amb l’urbanisme i com la generalitat participava en una bona part d’eixes operacions. Hi havia una vinculació clara entre la política i el món empresarial”, sosté Torró qui ha destacat que “és imprescindible que la Conselleria d’Economia i l’Institut Valencià de Finances donen comptes a Les Corts sobre tot el procés des del principi i sobre el que està passant en aquests moments”. “Això demostra també que la CAM era un instrument en mans del Partit Popular”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)