O s'acaba definitivament amb els regadius de La Manxa oriental o està condemnant-se a mort al riu Xúquer

El dissabte 14, a Sueca, Xúquer Viu va celebrar unes jornades d'estudi, reflexió i debat sobre la proposta de Pla de Conca del Ministeri. Els acords van ser prou nombrosos i significatius. I és que el PP potser haja aparcat els grans transvasaments en espera de conjuntures més favorables, però continua amb la mateixa concepció productivista sobre l´ús de l'aigua. Productivista he dit? No sé si el terme és suficientment precís. El que es tracta és de produir... diners! I clar, cal organitzar adequadament l'entramat per a que les empreses obtinguen beneficis amb els que poder retribuir en un futur els polítics que potencialment acabaran seient als seus consells d'administració. O a l'inrevès, tant fa. D'això li diuen lliure empresa o, més precisament, capitalisme "desregulat". El que passa és que pensant-ho bé no és una desregulació pròpiament dita. Es tracta de regular (i molt) en benefici d'una petita minoria i posar a la seua disposició els recursos i les persones. I campi qui pugui!

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d'EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha manifestat l'adhesió de la formació d'esquerres a les conclusions del debat celebrat ahir per Xúquer Viu sobre el Pla Hidrològic del Xúquer. "Entenem que l'esborrany del pla te una sèrie de deficiències que no canviaran per a res la situació actual del riu sinó que probablement l'empitjoraran", ha assegurat Torró qui també ha afegit que "no compleix la directiva marc de l'aigua i no acaba amb el principal problema que és la sobreexplotació dels aqüífers de La Manxa oriental, que no sols afecta al riu al seu pas pel País Valencià, especialment per La Ribera, sinó que afecta també a zones importants de La Manxa on el riu ha vist disminuir el seu cabdal i s'han eliminat els usos tradicionals en eixes zones".

Per a Torró, "o s'acaba definitivament amb els regadius o està condemnant-se al riu a mort". "El PP continua obsessionat amb una política d'aigua al servei dels interessos especulatius o no al que hauria de ser una política hidrogràfica que mantinga les funcions ecològiques dels cursos d'aigua i preserve la qualitat de l'aigua com a recurs per als usos tradicionals, com són l'agricultura i el consum humà", conclou Torró.

Comentaris

  1. Entonces estaras en contra del espolio del Tajo. Ademad ¿Quien eres tu, para decir que hay que acabar con los regadios en La Manchuela castellana?. Ocupate de tu casa y no metas las narices en casa ajena, no sea que las rompa.

    ResponElimina
  2. Claro, estoy absolutamente en contra del expolio del río Tajo. Me parece que la política de trasvases es un auténtico despropósito. Padecemos una política de gestión de los recursos hídricos demencial. El trasvase Tajo-Segura sólo ha servido para generar problemas en el Tajo y, de paso, arruinar el río Segura. De la misma forma que me parece que se ha de acabar con los regadíos que estan agotando los acuíferos de los que se nutre el Júcar (que no sólo perjudican a los valencianos sino que están acabando con el río en La Mancha) resulta imprescindible acabar con los regadíos ilegales que han multiplicado la demanda de agua en Murcia y Alicante y han secado el Segura a cuenta de un agua del Tajo que nunca podía llegar en la cantidad que se pretendía. Las cuencas valencianas y murcianas deben independizarse de las aportaciones externas y buscar su autosuficiencia. Pero no debes olvidar que la cuenca del Júcar es castellana y valenciana, y no sólo los habitantes de La Mancha (en realidad, sólo una pequeña minoría de especuladores que allá como aquí son los que realmente se benefician) pueden decidir sobre que se hace con el agua del río y con sus fuentes de alimentación.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)