Valmor era una empresa pantalla per fer creure als valencians que la F1 no ens anava a costar res

Hem fet una roda de premsa i us transcric ací els dos talls de veu més significatius. Les peticions del meu company Ignacio Blanco sobre contractes confidencials han donat per fi algun fruit i li han permès obtindre còpies dels contractes de la Generalitat al voltant de la Fórmula 1. Us ho ressumisc molt breument per als que no ho heu vist a la premsa. La Generalitat (suposadament després de tancar el negoci verbalment amb Ecclestone) provoca la creació d'una societat (Valmor) en la que participen Bancaixa, Fernando Roig i Aspar. És aquesta empresa la que obtè els drets per a celebrar un gran premi a la ciutat de València. Posteriorment, la Generalitat decreta l'interès públic de l'esdeveniment i el 2007 Valmor signa un contracte amb Formula One Administration (FOA, l'empresa d'Ecclestone) en el que Valmor es constitueix en promotor i organitzador. Valmor contracta després (maig de 2008) al Circuit del Motor de la Comunitat Valenciana (una empresa pública de la Generalitat que gestiona el circuit de Xest) com a organitzador (Valmor paga el cànon a FOA i CMCV munta l'event), això sí, sense cap contraprestació aparent (és a dir, de gratis). El juliol de 2009 hi ha un nou contracte entre Valmor i la Societat de Projectes Temàtics (SPTCV, una algtra empresa de la Generalitat) per la que es constitueixen en co-promotors, reservant-se Valmor l'organització. Com ho sentiu, clar, el que passa és que l'organització ja la fa CMCV per compte de Valmor; tot ho fa, doncs, la Generalitat. Quan el Consell decideix comprar Valmor per 1 € i assumeix els 40 milions de deute que té es consuma legalment un procés que ja estava escrit: la Generalitat és l'únic agent actiu (junt a Ecclestone que ha estat l'únic beneficiari econòmic de tota aquesta paròdia) d'aquest afer. Una gran presa de pèl muntada per enganyar-nos a tots. Per cert els contractes els podeu consultar (traduïts els que originalment estaven en anglès) a la web que EU ha construït per a fer públics els contractes que ens han pretès ocultar: www.eldesconfidencial.com

TRANSCRIPCIÓ DELS TALLS DE VEU

Ignacio Blanco (EU): "En el fons el que hi ha és una arquitectura triangular per a fer un gran negoci privat amb diners públics. Sempre qui paga al final és la Generalitat Valenciana, a través de diverses empreses. Sempre qui cobra és Bernie Ecclestone a través de Formula One Management, i enmig hi ha una empresa pantalla, un intermediari, que és Valmor, que segurament haguera assumit el risc d'obtindre beneficis però no va assumir el risc d'obtindre pèrdues, per tant és un escàndol de dimensions col·losals, perquè suposa un malbaratament de recursos públics indecent".

Lluís Torró (EU): "És evident que tot açò és un capritx del president Camps, no sabem si de Rita Barberá també, i a través d'aquest capritx incita a uns empresari a que munten una empresa que no arrisca res, perquè evidentment darrere de tot està el recolzament econòmic de la Generalitat".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)