Castellano està més preocupat per l’AVL que per protegir els nostres boscos

Quasi dos dies han tardat en controlar l'incendi que ha cremat prop de 200 Ha segons les primeres estimacions. En un primer moment molta gent de la zona creia que l'incendi era intencionat perquè es va iniciar just en la zona d'esmorteïment d'impactes del Parc de La Calderona que volen desprotegir. Finalment sembla que va ser un irresponsable que va començar a cremar rostolls en un dia de vent (tot i que la Conselleria es va equivocar greument en no decretar el nivell màxim de preemergència ateses les característiques meteorològiques) i en provocar de l'incendi va perdre un temps preciós en tractar de fer front a l'incendi ell solet, en compte d'avisar immediatament. Amb tot, és evident que també es va fer palesa la manca d'efectius per a atacar els incendis en els primers moments. Jo ho he assenyalat moltíssimes vegades però cal insistir que el 2011 es va clavar una tissorada enorme a les Brigades d'Emergència, particularment al període de menor risc. El problema és que les conseqüències del canvi climàtic comencen a fer-se cada cop més evidents i aquestes 'ciclogènesis explosives' (ho pose entre parèntesi perquè no sé si el terme és obra dels climatòlegs o dels periodistes) cada vegada més freqüents. Així, a l'hivern no fa calor però ens trobem amb fortissims vents secs de ponent i amb massa poca gent per atacar un foc avivat per aquesta circumstància. Això sí, podem estar tranquils perquè Castellano no deixarà mai que ens tornem catalans, no patiu.

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha lamentat hui que l'incendi en el terme de Sogorb, dins de la zona d'influència de la del parc natural de la Serra Calderona “reflecteix la situació en la què es troba la Conselleria de Governació i tota la direcció de prevenció i extinció d’incendis i emergències dependent d’aquesta. Sembla que, segons testimonis, durant quasi dues hores, des de l’inici del foc a les 9 hores i davant l’absència de vigilants forestals que acudiren a inspeccionar la zona, el foc s’ha propagat fora de l’abast de la finca penetrant el terreny forestal”.

Per al diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes la manca de contractació de vigilants forestals “està propiciant una falta de seguiment de les cremes de rostolls que, en aquest cas, ha resultat fatal. Aquesta actuació demostra la total inoperància de la direcció de prevenció i extinció i de la Conselleria competent”.

Torró acusa a Castellano, de ser “el màxim responsable d’aquesta situació. El conseller està més preocupat en desmantellar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que en els nostres monts, i s’ha dedicat en els últims temps a col·locar en el seu departament a càrrecs del PP de Benisanó i familiars convertint-lo en un autèntic antre de nepotisme”, ha afegit.

La formació d’esquerres també ha mostrat la seua preocupació pels problemes derivats de la situació que viuen les brigades d’emergència, tant per les seues condicions laborals, com pel fet que les retallades ja afecten especialment a les èpoques de l’any en les què hi ha menys risc d’incendi, com és l’actual moment. “El que ha passat en Sogorb demostra la terrible irresponsabilitat del Consell al respecte”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)