La intenció de Fabra de forçar la modificació del Diccionari de l'AVL reflecteix el menyspreu del PP a la llengua

Ahir Castellano ens feia passar un mal matí amb les declaracions sobre la definició de 'valencià' que inclou el Diccionari Normatiu de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Hui apreten una miqueta més la rosca i la premsa (Levante a la seua edició en paper, concretament) ens informa que Fabra ha encomanat a Català (que paradoxal, no trobeu?) negociar amb l'AVL la modificació de la definició. Jo els faig des d'ací un suggeriment: que les revisen totes. Si han definit mal el terme 'valencià', qui no ens assegura que ho hagen fet bé amb 'gos', 'llançol' o 'hermenèutica' per posar alguns exemples? I els termes 'mentider', 'trampós' o 'indecent'? Aquests són els primers que haurien de revisar. Si no tenien al cap les maneres amb les que actua el PP segur que les han definides malament. Recontracollons, quants disbarats!

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha lamentat les declaracions dels dirigents del PP sobre l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la intenció de Fabra d’eliminar-la. Torró s’ha preguntat “per què es claven amb eixa definició o no amb altra” i ha afirmat que “no té absolutament cap sentit i demostra que el PP no vol una AVL com una institució normativa independent”. “Volen un instrument polític per a mantenir artificialment la divisió de la llengua al preu que siga”, ha afegit.

“En tot cas –ha declarat Torró- els únics que poden jutjar el treball de l’AVL són els filòlegs”. “Si la cosa no fóra tan greu açò arribaria a ratllar el ridícul”, postil·la el diputat d’esquerres. “Darrere d’aquests moviments s’amaga el menyspreu del Partit Popular per la pròpia llengua”, conclou Torró.

Comentaris

  1. Aleshores, Maria José Català vol llevar 'català' de la definició del valencià! Després de 10 anys de feina de l'AVL... tot per terra? També tenen ous!

    ResponElimina
  2. Potser siguen conscients que no ho aconseguiran, no sé. El que sí que és cert és que estan tractant de mobilitzar a la seua tropa, com diuen al Principat, caigui qui caigui i peti qui peti.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)