Fabra menteix de la pitjor manera possible, a base de mitges veritats i de manipulacions clarament intencionades

Escenari: hemicicle de Les Corts Valencianes. Protagonista: Alberto Fabra. El protagonista resplica a Marga Sanz, la síndica del Grup d'Esquerra Unida, que li havia preguntat per la seua (in)capacitat per defensar els interessos valencians (justs interessos, objectivament parlant) davant el govern de Madrid. Ni pel que fa al finançament autonòmic ni pel que fa al planejament hidrològic. En aquesta darrera qüestió el PP (cada vegada tinc més clar que els cognoms CV són sobrancers) cedeix davant Cospedal i accepta l'increment de dotacions dels aqüífers que alimenten el riu a la seua capçalera. Els "dotats" són terratinents que, com el propi Ministre Arias Cañete, es dediquen a "caçar primes" europees (els fons de la Política Agrària Comunitària, PAC). La suma dels drets supera amplament els recursos del riu. "Aigua de paper", així s'hi refereix la saviesa ancestral dels regants. L'Albufera? Condemada. Els habitants de la Ribera del Xúquer? Veuen com els "vola" l'aigua que passa per davant de la porta de sa casa. És com si algú els diguera: "a veure, obriu bé les butxaques que hi he de ficar la ma per furtar-vos la cartera". Entre les crítiques vessades al discurs de Marga també hi ha referència a la porta que, fora del Pla, s'obri a carregar-se el transvasament Xúquer-Vinalopó des de l'Assut de la Marquesa, a Cullera. Allà s'hi recullen els "sobrants" dels regants del Xúquer i es poden transferir fins el Vinalopó. Amb l'aigua del Xúquer es poden regar els camps del sud i substituir la que s'extreu d'uns aqüífers sobre-explotats, per a que es puguen recuperar. Si l'aigua es transvasa des de Cortes, ja no serà "aigua sobrant" i es podrà destinar directament al proveïment urbà. Això suposa preferència respecte a la resta dels usos i possibilitat de nodrir futurs desenvolupaments urbanístics. A la rèplica Fabra fa ús d'unes paraules de l'alcalde d'Asp, el regidor d'EU Antonio Puerto, per fer evident una pretesa contradicció. Ara ja podeu llegir la nota.

NOTA DE PREMSA

EU acusa a Alberto Fabra de mentir en la sessió de control
 
El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha criticat que el president Alberto Fabra “ha fet un ús retorçut, malintencionat i manipulador de les declaracions del regidor d’EUPV d’Asp, Antonio Puerto, en la rèplica a la síndica d’EUPV Marga Sanz durant la sessió de control de hui”. “Fabra ha tractat de posar en evidència una pretesa discrepància entre Puerto (regidor de l’Ajuntament d’Asp i actual alcalde d’aquell consistori) i la posició defesa pel grup parlamentari respecte del transvasament Xúquer-Vinalopó”, ha explicat Torró qui afegia: davant la crítica que Sanz feia al protocol signat entre el MAGRAMA i el Consell amb el qual s’obre la porta a fer una nova presa d’aigua diferent a l’Assut de la Marquesa, Fabra ha citat unes declaracions de “el único alcalde que tiene IU en la provincia de Alicante” en les que Puerto afirma: “es un gran día para Aspe y para los agricultores de Aspe. Esta agua del Júcar servirá para paliar una de las necesidades básicas para nuestros agricultores. Ahora tendremos agua de calidad y a buen precio, lo que facilitara poder continuar con la agricultura como sector básico en nuestra comarca".
 
“Fabra ha mentit de la pitjor manera possible, a base de mitges veritats i de manipulacions clarament intencionades. Les declaracions de Puerto són del 20 de setembre de 2012. Aleshores les va fer en qualitat de regidor d’agricultura del consistori ja que fa poc més d’un mes (el 22 de febrer de 2014) que va ser proclamat alcalde, fruit del pacte signat amb el PSPV-PSOE. Evidentment, doncs, les declaracions no feien absolutament cap referència al protocol en qüestió ni tan sols al Pla de Demarcació del Xúquer. L’alegria manifestada per Antonio Puerto s’adreçava al context en el que l’aigua provinent de l’Assut de la Marquesa arribava a l’embassament d’Asp des d’on es distribueix a les terres de conreu d’Asp. És aigua per al reg, no aigua per a beure, com es pretén amb la promesa de construir una nova presa aigües amunt de Tous”, explica Torró.
 
“Les mentides de Fabra, Císcar i el PP en general són cada vegada més evidents i manifesten una absoluta manca d’arguments per justificar l’enfrontament entre les comarques de La Ribera i El Vinalopó, un enfrontament que ja estava resolt amb la solució vigent que, al contrari, és una solució solidària entre llauradors sense perjudicar absolutament a ningú”, conclou el diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)