Les prospeccions petrolieres en el golf de València són una barbaritat ambiental

L'economia mundial torna a tremolar a causa, en aquest cas, de la caiguda en picat dels preus del petroli. I és que la dependència energètica dels hidrocarburs de l'actual mode de producció és decisiva. Això allunya l'amenaça de les prospeccions uns quants mesos, just el temps en el que puguen sostindre els productors àrabs les pressions mundials. Geoestratègicament, els Estats Units els interessa aquesta situació que perjudica particularment aquells productors amb elevats costos d'extracció entre els que es troben, i no casualment, Veneçuela, Rússia i Irán. Tard o d'hora, però l'espasa de Damòcles que el govern ha situat sobre els nostres caps. Al govern del PP (i del PSOE tampoc, malauradament) no el veureu preocupar-se per fomentar les energies renovables i deslliurar-nos (o alleugerir almenys) de la dependència externa d'una energia que, a més, és la causa fonamental de l'amenaça més greu contra la supervivència de la humanitat: el canvi climàtic. A l'inrevés, és el millor executiu dels interessos del gran capital. En aquest país governen les grans empreses de l'energia. Si teniu algun dubte, mireu el rebut de la llum. El problema que ens ve damunt no deriva de què hi puguen trobar jaciments explotables. O almenys no és l'únic problema. Des del punt de vista de les afeccions ambientals a la zona, les pròpies prospeccions són una autèntica bomba de rellotgeria que poden generar gravíssims problemes. Els pescadors en són ben conscients, ja que seran els primers i, molt probablement, els principals afectats.

NOTA DE PREMSA

El diputat d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha criticat que finalment el Ministeri d’Indústria ha autoritzat les prospeccions petrolíferes en el golf de València a l’empresa ‘Capricorn Spain’. “Davant aquesta barbaritat ambiental que es fa en contra del sentir majoritari de la societat valenciana, anem a exigir a la Generalitat Valenciana que es pronuncie presentant un recurs d’alçada contra aquesta decisió i que a més explique quines garanties van a exigir-se a aquesta empresa per a minimitzar els efectes sobre el medi ambient i sobre les activitats econòmiques, com el turisme que poden eixir greument perjudicades per aquesta activitat”.

Torró ha anunciat que el grup parlamentari d’esquerres en el Congrés dels Diputats presentarà una bateria de preguntes i sol·licituds de documentació sobre la concessió de les prospeccions petrolíferes en el golf de València.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)