NOTA DE PREMSA

EUPV qualifica de “burla” que el PP estiga promovent la VIU quan les universitats públiques valencianes estan a punt de la suspensió de pagaments

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera “vergonyosa” la situació econòmica a la què ha arribat les universitats públiques valencianes, “conseqüència de la política de grans fastos del PP, que oblida qüestions vitals com és l’educació dels ciutadans del nostre futur”

Per a EUPV, la crisi financera de la universitat ha estat provocada per una política del PP “desmesurada, surrealista i equivocada. És de bojos que mentre les nostres universitats fan aigües econòmicament, hui al plenari de les Corts, el PP estiga defenent el projecte de llei de la VIU, una iniciativa caríssima que no té cap tipus de funcionalitat”, manifesta Torró.
El diputat autonòmic d’EUPV, a més considera un “insult i un greuge comparatiu que el Govern Valencià estiga obcecat amb la VIU i no es preocupe de la universitat pública”. Torró ja preguntà al conseller Font de Mora el passat 9 d’abril sobre l’estat de finançament de la universitat i sobre les mesures que s’anaven a posar en marxa, “i la resposta de Font de Mora va ser simplement que estaven reunint-se amb les universitats”.
“Al PP li importa poc el que està passant-li a la universitat pública del País Valencià. Sols està interessat per dur a terme grans projectes que l’únic que provoquen és l’endeutament”, descriu Torró. Per a EUPV la situació extremadament delicada econòmicament de les universitats valencianes “és la punta de l’iceberg i afecta tremendament de manera negativa a qüestions no sols administratives, sinó a la docència i investigació”, remarca el diputat d’EUPV.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)