NOTA DE PREMSA

EUPV denuncia que la construcció d’incineradores proposada pel PP no és la solució al caos actual en els abocadors

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, denuncia que tota la gestió de residus que s’ha fet des de la Generalitat Valenciana ha estat “nefasta i sols ha portat al col·lapse actual en els abocadors del País Valencià”. Torró a més subratlla que el Pla Integral de Residus incompleix la legislació actual

Per a EUPV, la previsió de la Conselleria de Medi Ambient de construir 3 incineradores en el període que va fins l’any 2013, és “una nova eixida fàcil i interessada del govern del PP, qui ha provocat que s’arribe a una situació d’absolut caos en la gestió dels residus, precisament per a plantejar com a solució la construcció d’incineradores”, critica Torró.

El diputat autonòmic d’EUPV remarca que el Pla Integral de Residus de la Generalitat Valenciana, no s’ha adaptat a les legislacions actuals i incompleix l’estatal de 1998, “així com totes les directives europees, perquè no contempla, tal i com marca la llei, els tres objectius bàsics: reducció, reutilització i reciclatge dels residus”.

Torró explica que per a fer complir aquestos objectius, “és obligatori separar el fem, especialment la matèria orgànica, i la resta portar-la a la reutilització i el reciclatge. Unes activitats que el PP no s’ha preocupat per fer complir. Aquesta és una gestió diferent a la que ha portat la Generalitat Valenciana”.

EUPV enten que en la gestió de residus s’ha de treballar per la proximitat i no pel transport dels propis residus, “que és el que incrementa els costos, a més d’empitjorar encara més els efectes negatius del malbaratament d’energia i per tant la contribució al canvi climàtic”.
Per a Torró, aquesta gestió d’incineradores proposada pel PP, “el que fa es generar negoci amb els diners públics i donar feina a les grans constructores amigues”.

El diputat d’EUPV afegeix que les incineradors “no són la solució, perquè són totalment contràries a la sostenibilitat, entre altres coses, perquè emeten substàncies tòxiques per a la salut i suposa un malbaratament de materials. És un concepte obsolet que no ajuda a que la gestió de residus siga la correcta”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)