NOTA DE PREMSA

EUPV reclama un viratge urgent en la política fiscal del Consell

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera que “la major corresponsabilitat que suposarà el nou model de finançament autonòmic ha de forçar un canvi en les modalitats de recaptació si volem afrontar adequadament la crisi que patim”

Torró ha fet palesa la preocupació d’EUPV pel descens vertiginós que sofreixen els ingressos fiscals de la Generalitat. Concretament, s’han recaptat quasi 800 milions d’euros menys per imposts indirectes sobre el consum i l’habitatge.

Per al diputat aquesta caiguda demostra que es difícil sostindre la política pressupostària expansiva que exigeix l’actual situació de crisi econòmica retallant els impostos directes i recolzant-se cada vegada més en els indirectes. “No sols es tracta d’una qüestió de justícia social i de redistribució de la riquesa, és que la crisi afectarà més durament i de manera més immediata els ingressos que provenen dels impostos indirectes, com demostren les xifres de l’any que acabem de tancar”, ha indicat.

Per a la formació d’esquerres, l’executiu de Camps juga a un victimisme perillós. “Amb una mà demana més diners a l’Estat Central i exigeix compartir una part més gran dels impostos, però amb l’altra no sols gasta de manera molt irracional, sinó que retalla els impostos directes empitjorant la distribució de la renda i compromet els recursos necessaris per abordar la crisi econòmica”, assegura Torró.

El diputat d’EUPV continua afirmant que el que va coneixent-se del nou sistema de finançament conté elements positius pel que fa a un distribució més adequada dels recursos entre els diferents territoris i perquè suposa un major nivell d’autonomia fiscal. Però, alhora, Torró manifesta la preocupació de la seua formació de que aquesta autonomia siga emprada de forma continuista per part del govern del PP.

“Si la major capacitat de gestió fiscal que suposarà el nou model de finançament no suposa un creixement dels ingressos provinents dels impostos directes i la despesa no s’orienta decididament cap a finalitats socials i de recolzament a un canvi en el model productiu”, afirma Torró, “no sols es perdrà una ocasió d’or sinó que, en les actuals circumstàncies, abocarem el país a patir en molts pitjors condicions eixa crisi que Camps evita reconèixer”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell