NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida-l’Entesa convoca els ciutadans a participar la manifestació d’aquest dissabte a les 19 h

Els representants de la formació d’esquerres anuncien la seua participació activa en la campanya de solidaritat amb el poble palestí i animen a la ciutadania d’Alcoi a sumar-s’hi

Han passat tres dies des de la paralització de la intervenció militar d’Israel contra el poble palestí a la zona de Gaza. El coordinador local d’EU, Lluís Torró, considera que “amb la retirada de les tropes invasores no s’acaba el conflicte. El balanç que ens deixa, provisionalment, és de més de 1.400 morts i 1.500 ferits. Cal recordar que més de la meitat de les víctimes són dones, xiquets i persones majors. Les ferides sofrides pel poble palestí tindran conseqüències importants que malauradament poden retroalimentar el conflicte. Queda molt camí per recórrer en la recerca de la pau a aquests territoris”.

Esquerra Unida-l’Entesa denúncia la passivitat internacional davant el conflicte: “la comunitat internacional ha permès que el país més armat del món desfera tot un territori afectant especialment a la població civil amb la total destrucció d’habitatges i infrastructures. És la culminació d’un setge feroç imposat des de fa anys amb la complicitat dels països occidentals. Es tracta d’un autèntic genocidi. Els atacs també s’han produït cap a dotacions de les mateixes Nacions Unides (escoles, refugis, hospitals, etc.) mentre els països més poderosos del món miraven cap a un altre lloc. On està el dret internacional? Per a que serveixen les Nacions Unides? Perquè deixen fer sempre allò que vol l’exèrcit i el govern israelià? On està el Tribunal Penal Internacional”.

Davant els esdeveniments la formació d’esquerres ha impulsat, junt a altres organitzacions, la creació de la plataforma “Solidaritat amb el poble palestí” i participa a tots els actes organitzats per la mateixa. Torró indica que “Esquerra Unida-l’Entesa recolza la manifestació convocada per a demà dissabte. Convidem a tots els ciutadans i ciutadanes ha eixir al carrer demà per a cridar, amb una sola veu, que es pose fi definitivament al conflicte a Palestina, sobre la base de la justícia i el respecte als drets humans, el dret internacional i l’acompliment de les resolucions de les Nacions Unides. Demà tenim l’oportunitat de demostrar que Alcoi és un poble que vol viure en pau i això passa per la solidaritat amb el poble palestí“. La manifestació està convocada a les 19 hores des de la Rosaleda fins a la plaça d’Espanya.

Per la seua banda, el portaveu municipal d’EU-l’Entesa, Francesc Agulló ha aprofitat per anunciar la presentació d’una moció en el proper plenari del divendres 30 de gener: “aquest mateix dia se celebra el Dia Mundial de la Pau. Molts col·legis i instituts tenen previst fer activitats al voltant de la commemoració i el mateix Ajuntament ha organitzat un acte en la Glorieta on participaran diferents centres educatius. En aquest context, anem a presentar una iniciativa al ple per a condemnar els atacs al poble palestí i plantejarem propostes d’ajuda municipal”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell