NOTA DE PREMSA

Paco Agulló i Lluís Torró formaran part del nou Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià

La Xª Assemblea d’EUPV, reunida aquest cap de setmana a Massamagrell, ha escollit la nova direcció de la formació en una llista única i unitària que aplegava totes les sensibilitats i corrents. Els alcoians Agulló i Torró formaven part d’aquesta llista que ha configurat el 50 % del nou Consell Polític Nacional i que ha triat unànimement a Marga Sanz com a nova coordinadora

Paco Agulló, portaveu d’EU-l’Entesa a l’Ajuntament d’Alcoi, i Lluís Torró, diputat autonòmic de la formació, han volgut destacar “l’amplíssim” recolzament mostrat en una única llista; “això demostra la responsabilitat i la unitat d’EUPV, que ha posat el 100% de la seua voluntat i esforç per caminar cap a la seua refundació”. La nova direcció ha estat triada per consens, la qual cosa reforça la cohesió de la formació d’esquerres al voltant d’un programa polític que té com a eix central les propostes de superació de la crisi econòmica i la defensa dels interessos dels qui la pateixen amb major intensitat.

La llista encapçalada per la nova coordinadora d’EUPV ha estat escollida per quasi la unanimitat de l’assemblea, un 90’4%. Del total dels 273 votants, 238 han votat a favor en llista tancada, 9 han votat a favor en llista oberta i s’han registrat 10 vots en blanc i 7 vots nuls. Posteriorment, el Consell Polític Nacional d’EUPV ha escollit Marga Sanz per unanimitat.

Agulló i Torró destaquen la presència a l’Assemblea del Coordinador General d’IU, Cayo Lara que ha recordat a l’assemblea: “esteu ací perquè heu resistit i ara cal fer el camí que ja vam emprendre en la passada assemblea federal d’IU”. Així mateix, Lara ha criticat amb duresa la corrupció del PP, especialment intensa a València, i ha esbossat els trets bàsics de les propostes d’IU per fer front a la crisi econòmica: atenció preferent als problemes dels aturats, increment substantiu de la despesa social (dependència, educació, sanitat) per crear treball de qualitat i millorar les condicions de vida dels ciutadans, fiscalitat progressiva amb una forta persecució del frau, i, finalment, creació d’una banca pública (com a primer pas de la nacionalització del sector) que atenga les necessitats de petits empresaris, autònoms i treballadors.

Per la seua banda, Marga Sanz ha agrait a la seua predecessora en el càrrec, Glòria Marcos, la seua fermesa en el transcurs de la crisi que ha patit EUPV i, especialment, la seua generosa i excepcional decisió de cedir-li l’escó de les Corts el pròxim mes de setembre: “un gest sense precedents ni en el País Valencià ni en tot l’Estat Espanyol”.

La nova dirigent de la formació d’esquerres ha destacat la tasca “apassionant i de repte” que espera a Esquerra Unida: “la consolidació i ampliació de ser la tercera força del País Valencià. Tenim present i futur, som l’esquerra alternativa valenciana transformadora, més necessària que mai en aquests moments de crisi”. Per a Sanz la recomposada unitat d’EUPV, representa un pas decisiu en l’objectiu de la construcció del “socialisme del segle XXI”, fent referència també a la greu crisi que estem patint, “de la què són responsables els governs del PP i PSOE, i de la què abans s’han beneficiat els especuladors -a qui tots coneixem en molts pobles i ciutats- i la corrupció ha estat intrínseca en el propi model”. La nova coordinadora d’EUPV ha tancat amb paraules emocionades la Xª Assemblea, recordant les paraules de Joan Fuster, “El País Valencià serà d’esquerres o no serà”.

Pròximament les assemblees comarcals triaran els seus representants al Consell Polític Nacional d’EUPV en una proporció del 50 % (dels quals almenys altres 2 representaran a l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla). La primera reunió d’aquest òrgan de direcció ratificarà Marga Sanz com a Coordinadora i triarà la Comissió Executiva de la formació.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)