NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida denuncia que la Conselleria de Benestar Social “desatén els malalts mentals i les seues associacions”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró afirma que aquestos col·lectius “són els que estan encarregant-se dels serveis que hauria d’estar prestant la pròpia conselleria”

Torró denuncia la manca de recursos financers de la Generalitat, “com mostra el retràs en la publicació de l'ordre de subvencions, i la voluntat indissimulada de la Conselleria de desviar els diners que reben des de Madrid per a la Llei de Dependència per a tapar els forats clamorosos de la gestió del Consell en matèria de benestar Social”.

Torró critica a més la tendència a la privatització dels serveis públics en mans d'empreses. Esquerra Unida ha anunciat que realitzarà una sèrie d’iniciatives parlamentàries al respecte d’aquestes qüestions. D'una banda presentarà una grapat de preguntes per escrit per conèixer quina és l'oferta de places que hi ha actualment de centres i de residències, “distingint entre públiques, d'associacions i privades. I sobretot saber quin és el volum de demanda no atesa, és a dir, les llistes d'espera”.

Torró presentarà una sèrie de preguntes orals al conseller per a que explique les raons del retràs en l'ordre de subvencions “així com també volem saber per què les subvencions a pisos tutelats gestionats per les associacions, són molt inferiors -90.000 euros- a les quanties amb les que la Conselleria trau a concurs els tutelats per a ser gestionats per empreses privades -120.000 €-. “Açò demostra la total ineficiència de la gestió de la Conselleria, qui prioritza una vegada més a les empreses privades i els seus beneficis”.

El diputat d’EUPV també realitzarà una pregunta oral al Director General d'Integració Social de Discapacitats, a qui acusa de no complir els seus compromisos amb col·lectius com el d’AFIEM -l’associació de malalts mentals d’Alcoi i la seua comarca- i l'Ajuntament d'Alcoi, “els quals encara esperen el finançament per a la construcció i equipament d'un centre al municipi”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)