NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “La gestió de residus de la Conselleria obvia tota la legislació”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró afirma que l’abocador de Dos Aigües “no és l’únic problema que té la Conselleria de Medi Ambient. Tota la seua gestió obvia la legislació sobre tractament de residus, perquè no contempla amb rigor els objectius verificables de reducció de residus en origen, la recuperació de materials o la proximitat entre l’origen i el tractament de residus”

Torró afirma que la planificació del Consell y la Diputació “és absolutament impossible, perquè no contempla una separació en origen de la matèria orgànica,la qual reduiria el volumen quasi a la meitat i permetria la reutilització de materials amb major qualitat. Sense aquesta actuació prèvia, els abocadors sempre es col·lapsaran massa prompte i forçaran a eixides indesitjables com la pretensió del PP a la incineració”.

Esquerra Unida manifesta que aquesta incineració “disuadeix de la recuperació i reducció i a més suposa problemes d’augment de la contaminació”. Torró afegeix que la insistència del Consell en no voler acceptar les solucions racionals que es venen produint des del respecte mediambiental “és seguir posant pegats insuficients, cars i que sols ajornen el moment de col·lapse”.

El diputat d’EUPV incideix en que per molt que el PP “declare que els actes administratius avalen l’abocador de Dos Aigües, l’última paraula en democràcia la tenen els tribunals com a garants del compliment de la llei”, adverteix.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)