NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida reclama una nova política hídrica per a la conca del Segura

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha lamentat que PP, PSOE i Compromís hagen recolzat una proposició que s’oposa a la derogació del Tajo-Segura i que mostra la seua defensa pels transvasaments. Torró remarca que des d’EUPV “estem en contra de la política de transvasaments. La solució del Tajo Segura ha estat un dels orígens dels problemes de regadius incontrolats i de l’increment de consum d’aigua, molt més enllà del que el transvasament ha aconseguit dur en els seus millors anys”

El diputat autonòmic remarca, malgrat tot, que des d’Esquerra Unida “entenem que el procediment pel qual, a través del seu Estatut, la Junta de Castella la Manxa vol eliminar el transvasament Tajo-Segura, no és la forma adequada perquè es tracta d’una instal·lació ja feta i que afecta a més d’una conca. Eixa manera a més genera un conflicte en els drets adquirits que s’han de tenir en compte”.

Per Torró “s’ha d’arribar a un pacte de l’aigua entre totes les comunitats que acabe amb els enfrontaments, que resolga problemes com el de l’aqüífer de la Manxa oriental i que s’implemente una política hídrica que pose fi a la dependència”.

Esquerra Unida sempre ha mostrat la seua defensa “clara i contundent dels regadius tradicionals i la seua preservació, perquè els regadius nous que s’han fet són de caràcter industrial i amb ells, el que s’aconsegueix és la defensa els interessos de l’agroindustria, i no dels xicotets llauradors”.

Torró afegeix que les polítiques hídriques han d’anar adreçades als principis que postula la Nova Cultura de l’Aigua, “a la sostenibilitat mediambiental, a la cultura de l’autosuficiència i l’estalvi”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)