NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “La decisió judicial del Nou Mil·lenni és una condemna a la política urbanística del Consell”

El diputat autonòmic d’EUPV ha volgut mostrar la seua satisfacció per la decisió del TSJ de suspendre cautelarment el Nou Mil·lenni de Catarroja. Per a Torró “el PP es passa la vida reclamant l’aigua de l’Ebre amb una mà i aprovant PAIs innecessaris i insostenibles que suposen un increment del consum d’aigua, una aigua de la que no disposem”

La satisfacció és el sentiment que ha volgut transmetre EU davant la paralització cautelar del Nou Mil·lenni de Catarroja. El diputat autonòmic de la formació, Lluís Torró, ha indicat que la decisió del TSJ suposa la condemna de la política urbanística del Consell i la ratificació de la seua inviabilitat ambiental, econòmica i social. Segons EU, la justícia accepta una vegada més una qüestió que és de pur sentit comú: si no hi ha disponibilitat d’aigua no es pot seguir construint indiscriminadament.

Per a Torró l’encabotament del PP en seguir donant via lliure a projectes urbanístics (la majoria d’ells iniciats fora del planejament urbanístic ordinari dels municipis) sobre els que la CHX ha informat desfavorablement per no tindre assegurats els recursos hídrics demostra amb claredat meridiana que hi ha darrere la contínua demanda de transvasaments. “Sembla evident que l’aigua de l’Ebre, del Xúquer o del Segura no es demana per a resoldre mancances actuals sinó per seguir alimentant demandes futures”, ha indicat el diputat d’EU.

EUPV insisteix en què la realitat està demostrant la inviabilitat del model urbanístic valencià impulsat pel PP. Per al portaveu de la formació en temes urbanístics, “la crisi econòmica de la construcció, les condemnes polítiques i legals que provenen d’Europa (Informe Auken) i la pròpia justícia estan encarregant-se de posar al seu lloc aquest desenvolupament insostenible”. Torró ha remarcat la barbaritat que suposen projectes com els de Nou Mil·lenni que suposen uns increments insostenibles de població i que, en moltíssims casos (com el de Catarroja) representen la desfiguració irreversible de la seua morfologia urbana i la pèrdua de la identitat del municipi.

La formació d’esquerres ha volgut transmetre la seua efusiva felicitació als veïns de Catarroja i molt particularment a aquells que a través de la mobilització i la protesta han aconseguit la paralització, ni que siga cautelar i provisional, del projecte. “A tota aquesta gent caldrà agrair al cap i a la fi el fre i, esperem, la marxa enrere del desmesurat, insostenible i degradant creixement urbanístic valencià”, ha sentenciat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)