NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida acusa al PP de “desviar a personal extern el treball dels funcionaris”

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz i el diputat autonòmic, Lluís Torró, han assistit aquest matí a la concentració davant la Conselleria de Medi Ambient per manifestar el recolzament de la formació d’esquerres a la protesta dels funcionaris en les seues reclamacions per a que finalitzen els contractes de la conselleria amb empreses privades i personal extern

Torró ha explicat que la Conselleria està encarregant a personal extern, d’empreses públiques com Vaersa i Ivvsa, i d’empreses privades com INDRA, “el treball que per llei li pertoca als funcionaris públics. El personal de les empreses que suplanta al funcionari públic es nomenat a dit i són càrrecs de confiança del PP que fan els seus informes per satisfer l’interès d’aquest”.

Esquerra Unida ha arreplegat aquest matí les queixes dels funcionaris: “el Consell està provocant que no es creen llocs funcionarials, que no es cobrisquen les vacants malgrat tenir dotació pressupostaria, i això tot condueix a la promoció de la privatització i la contractació encoberta de personal que no és funcionari públic”, explica Torró.

El diputat autonòmic afirma a més que el sobrecost de la contractació encoberta de personal a través de empreses públiques i privades “pot ser superior al 30% respecte als llocs de treball funcionarials. És un malbaratament absolut dels recursos públics”, critica.

Esquerra Unida ja ha presentat en les Corts diverses iniciatives en forma de preguntes, algunes d’elles estan pendents de ser substanciades, com és la compareixença del conseller per a que done explicacions sobre la política de personal de la conselleria. “Per descomptat anem a seguir amb aquesta línia de treball”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)